Afbeelding

Laat nu uw mening horen via het inwonerspanel

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Voordat de gemeente een nieuwe gezondheidsvisie gaat opstellen, wil het weten wat inwoners vinden van thema’s zoals bewegen, sporten, gezondheid en middelengebruik. Daarom krijgt iedereen de kans om aan de hand van een vragenlijst zijn of haar ervaringen te delen. Alle reacties worden betrokken bij het opstellen van de visie, die later dit jaar verschijnt. In de vragenlijst zijn ook vragen opgenomen over 2 andere onderwerpen. Inwoners mogen hun oordeel geven over de informatievoorziening over zowel activiteiten als algemene voorzieningen in het sociale domein. En de vragenlijst sluit af met enkele vragen over het belang van activiteiten vanuit de bibliotheek. De gemeente hoopt dat veel inwoners de vragenlijst invullen. Dit kan uiterlijk tot en met zondag 27 maart. 

De vragenlijst is verzonden aan alle panelleden van het inwonerspanel Brummen Spreekt. Dit panel bestaat uit bijna 1200 inwoners van 16 jaar en ouder, die graag willen meepraten over uiteenlopende onderwerpen. Wilt u ook uw mening laten horen maar bent u op dit moment nog géén lid van dit panel? Dan kunt u zich hiervoor eenvoudig gratis aanmelden via de website www.brummenspreekt.nl. Ben u digitaal niet vaardig, bel dan Moventem via (0575) 84 37 38. U krijgt dan de vragenlijst per post toegestuurd. Ook kunt u meedoen als u géén panellid wilt worden. Op veel plekken in de gemeente hangen posters waarop een QR-code staat. Scan deze met uw telefoon en vul direct de vragenlijst in. Of bezoek www.moventem.nl/brummen en vul daar online de vragenlijst in. 

Inwoners betrekken
Het gemeentebestuur betrekt inwoners graag bij belangrijke vraagstukken. Bijvoorbeeld als het gaat om thema’s zoals (psychische) gezondheid en sportbeoefening. Maar ook over middelengebruik en de effecten daarvan. Dit zijn voor de gemeente Brummen belangrijke onderwerpen die een plek krijgen in de nieuwe gezondheidsvisie. Daarom worden deze thema’s gepeild onder de inwoners en wil de gemeente graag weten welke behoefte aan ondersteuning inwoners hebben. Omdat in 2017 inwoners ook via het inwonerspanel zijn bevraagd over dit onderwerp, kan gekeken worden of ervaringen en oordeel van inwoners in de afgelopen vijf jaar zijn veranderd.

Het is belangrijk dat inwoners weten welke voorzieningen er in de gemeente Brummen zijn op sociaal maatschappelijk vlak. Maar ook welke activiteiten er worden georganiseerd waar inwoners aan mee kunnen doen. Denk aan gym of dans, koffieochtenden of buurthuisactiviteiten. De gemeente wil weten of en zo ja hoe u hiervan op de hoogte bent. Maar ook welke diensten van de plaatselijke bibliotheek u op prijs stelt en welk belang u aan een bibliotheekvoorziening toekent.

Brummen spreekt sinds 2014

De leden van inwonerspanel Brummen Spreekt krijgen ongeveer drie keer per jaar een vragenlijst voorgeschoteld over een actueel onderwerp. Deelnemers hebben hiermee daadwerkelijk invloed op de kwaliteit van dienstverlening of beleidskeuzes die gemaakt gaan worden door de gemeente. De onderzoeken worden uitgevoerd door het gespecialiseerde en onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen. Deelnemers kunnen er daarom op vertrouwen dat de gegevens uitsluitend voor ‘Brummen Spreekt’ worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem.

!
Afbeelding
Expositie autokunst Hans Baakman bij Gallery Aaldering Algemeen 23 sep, 09:39
Afbeelding
Kunsttentoonstelling ‘een dunne lijn’ geopend Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Nieuwe clubkampioenen IJsselruiters Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Hoera, mijn pensioen wordt verhoogd of ……..? Ingezonden 23 sep, 09:00
Afbeelding
Dorpen weer een stukje schoner Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Winkel en appartementen op plek Blokker Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Het dak gaat van het marktplein af! Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Sassette zoekt baasje Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Eerste werkbezoek college: Circulus Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Chroomverdacht Columns 23 sep, 09:00
Afbeelding
Bezwaar uit Loenen tegen inhaalverbod Kanaalweg Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Provincie stelt ontwerp bestemmingsplan vast Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Zaterdag 8 Oktober: De Bewust Gezond Markt Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Eerste werkbezoek college: Circulus Algemeen 23 sep, 09:00