Afbeelding

Laatste forumvergadering Brummense gemeenteraad

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Voordat op 14, 15 en 16 maart alle inwoners vanaf 18 jaar hun stem kunnen uitbrengen voor een nieuwe samenstelling van de gemeenteraad, komt de huidige raad nog eenmaal officieel bij elkaar voor een forumvergadering. Ditmaal gaat het om een gecombineerde vergadering, omdat het aantal te bespreken onderwerpen beperkt is. De agenda telt vier raadsvoorstellen. Ook zijn er diverse onderwerpen vanuit de lijst van ingekomen stukken die raadsleden willen bespreken. De vergadering vindt op donderdag 10 maart plaats en begint om 19.00 uur. Locatie is de raadszaal van het gemeentehuis. De publieke tribune is weer voor pers en belangstellende inwoners toegankelijk. Ook is de bijeenkomst te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep VoorstVeluwezoom.

Eén van de vier voorstellen die de gemeenteraad tijdens het forum gaat bespreken is het voorstel om zonnepanelen aan te brengen bij het gemeentehuis en de brandweerkazerne in Brummen. Ook komt er een overkapping met zonnepanelen bij de parkeerplaats bij het gemeentehuis. B&W vragen de raad hiervoor geld beschikbaar te stellen. De investering wordt in 25 jaar volledig terug verdiend. 

Verder buigt de raad zich over een mandaatbesluit over het uitnodigingskader Zon en Wind en ligt er een bestemmingsplan voor het perceel Lendeweg 6a op de vergadertafel. Ook wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met een aanpassing van het budget voor de renovatie van het schoolgebouw van De Lans aan de Zutphensestraat. 

Agenda en stukken

De vergaderavond begint op 10 maart om 19.00 uur met het bespreken van de lijst met ingekomen stukken. Over een aantal daarvan willen raadsleden vragen stellen of een reactie geven. Om welke stukken het gaat is te lezen op de speciale webpagina van de gemeenteraad. Daar is ook de agenda te vinden en de bijbehorende raadsvoorstellen. Na het forum komt de huidige raad nog éénmaal bijeen om besluiten te nemen. Dat is op donderdagavond 17 maart. Op 29 en 30 maart vindt de wisseling van de wacht binnen de gemeenteraad plaats en start een nieuwe vierjarige bestuursperiode. 


Meepraten? Dat kan!

Vertrouwd onderdeel bij de fora is het inspreekrecht van inwoners. Dit kan gaan over een onderwerp op de agenda. Maar ook over een kwestie die niet op agenda staat. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de griffie. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 568233 of mailadres griffie@brummen.nl. Vermeldt daarbij uw telefoonnummer, zodat de raadsgriffier met u kan overleggen over de wijze waarop de inspraak plaats kan vinden.

Uit de krant

Afbeelding
B.T.C.B. tennist op nieuwe banen Algemeen 7 uur geleden
Nederland kampioene Felyne Boschloo in actie met Shakira.
Felyne Boschloo weer Nederlands Kampioen Algemeen 7 uur geleden
Sponsor Miel Velthorst met het gesponsorde team.
Dankzij sponsoren waterpoloërs geheel in stijl! Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Reactie op ingezonden brief van Ank van der Woude Ingezonden 7 uur geleden
Foto ter illustratie
Voorleesexpress Algemeen 7 uur geleden
De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 7 uur geleden
Ridder Walewein alias Hendri Schut.
Ridder Walewein in de Ludgeruskerk Algemeen 7 uur geleden
Michaelshoeve. Foto: Monique Schuite.
Is opvang statushouders wel volgens de regels? Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Raad van State zet Gemeenteraad aan het werk Algemeen 7 uur geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Meehuilen met de wolven Ingezonden 7 uur geleden
Thijs Bleumink en Jelke Bouma samen op de fiets. Foto: Rutger Jongejan.
Gratis boodschappen bij een nieuwe fiets Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 28 mrt, 15:00