Afbeelding

Elf gevarieerde onderwerpen op vergadertafel raad

Gemeentenieuws

De vergaderavond begint op 3 februari om 19.00 uur met het forum Bestuur. Dit forum heeft geen inhoudelijke onderwerpen op de agenda staan. Wel is er in dit forum de mogelijkheid voor inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat. Daarnaast komt de lijst met ingekomen en te verzenden stukken aan bod. Om 19.30 uur starten de twee andere fora. Daar komen in totaal negen uiteenlopende onderwerpen aan bod.

BRUMMEN/ EERBEEK - Donderdag 3 februari vinden er vanaf 19.00 uur drie forumvergaderingen van de gemeenteraad plaats. Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen is de publieke tribune nog gesloten en kan iedereen de vergaderingen online volgen. Dit kan via de gemeentelijke website én het televisiekanaal van de lokale omroep Voorst Veluwezoom. De agenda’s van de fora zijn zoals altijd te vinden op de website van de gemeenteraad: www.brummen.nl/gemeenteraad.

Forum Fysieke leefomgeving
Een belangrijk deel van het forum fysieke leefomgeving is gewijd aan het onderwerp Routekaart Wonen. Enkele medewerkers en deskundigen van adviesbureau Companen geven een presentatie over wat deze routekaart behelst en hoever de voorbereidingen om te komen tot deze kaart zijn gevorderd. Na dit informatieve agendapunt bespreekt de raad vier concrete raadsvoorstellen. Het gaat om het bestemmingsplannen voor de percelen aan de Domineeskamp 1-7 in Hall en Hoevesteeg 27a in Tonden en (ontwerp) verklaringen van geen bedenkingen voor de gebieden Empese en Tondense Heide en natuurlijkontwikkeling bij het Leusveld Noordwest en Berkendijke.

Forum Sociaal Domein

Vijf raadsvoorstellen en een informatief voorstel zijn te vinden op de agenda van het forum Sociaal Domein. Het onderwerp waarover de raadsleden worden bijgepraat is het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) en de wijze waarop de gemeente Brummen hieraan invulling geeft. Verder bespreken de raadsleden in dit forum de voorgenomen aanpassing van de verzamelverordening Participatiewet, IOAW, IOAZ en het voorstel om de toegang tot de Voorzieningenwijzer tijdelijk te verruimen. Ook komt de conceptverordeningen voor bekostiging van het leerlingenvervoer aan de orde, evenals de uitgangspunten die de regionale GGD in het begrotingsjaar 2023 wil hanteren. Het laatste onderwerp op de agenda is een initiatiefvoorstel van VVD-raadslid Wijnhoven. In dit voorstel wordt een pleidooi gehouden om het college opdracht te geven in een beleidsnotitie duidelijk te maken wat een algemene voorziening in het sociale domein is en hoe de gemeente dit faciliteert. Zo roept het initiatiefvoorstel het college ook op om een subsidieregeling voor dergelijke laagdrempelige voorzieningen voor te bereiden.


Meepraten? Dat kan!

Vertrouwd onderdeel bij de fora is het inspreekrecht van inwoners. Dit kan gaan over een onderwerp op de agenda. Maar ook over een kwestie die niet op agenda staat. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de griffie. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 568233 of mailadres griffie@brummen.nl. Vermeldt daarbij uw telefoonnummer, zodat de raadsgriffier met u kan overleggen over de wijze waarop de inspraak (online of schriftelijk) plaats kan vinden. 

Uit de krant

Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 2 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 3 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 3 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 3 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 22 uur geleden
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 22 uur geleden
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20
Filmfragment film 'Freedom Writers'.
Freedom Writers in Filmcafé Kruiskerk Algemeen 26 mrt, 14:13