Afbeelding

Overeenkomst Elzenbos gesloten

Gemeentenieuws

BRUMMEN - Er worden 80 nieuwe duurzame woningen gebouwd in het plangebied Elzenbos in Brummen. Hiermee zet Brummen een belangrijke stap om wat te doen aan de woningnood. In dit plangebied komen 54 betaalbare woningen en 24 woningen in de vrije sector. De verwachting is dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2022 in de verkoop gaan. De start van de bouw van de woningen wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

Op basis van provinciale en regionale woningbouwcijfers werd de gemeente Brummen enkele jaren geleden gedwongen om minder woningen te bouwen. Dit had onder andere grote gevolgen voor het aantal woningen binnen het woningbouwproject Elzenbos. Enkele mooie andere ontwikkelingen zorgden sindsdien voor een eigen invulling van het gebied. Zo biedt het nieuwe woningcomplex van Philadelphia een thuis voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. En met de komst van het Voedselbos hebben vrijwilligers een groen hart gecreëerd in deze wijk. Langs de N348 ligt een zonnepark, waar BrummenEnergie lokale groene energie opwekt.

Vergroten van aanbod

“Op onze woningmarkt is een grote vraag naar woningen. Vooral onder starters en kleinere huishoudens. Het college wil graag bouwen naar behoefte”, vertelt wethouder wonen Ingrid Timmer. “Met het realiseren van 54 betaalbare woningen (in de prijsklasse € 200.000 tot € 325.000) vergroten we het aanbod voor starters en kleine huishoudens. Daarnaast wordt een beperkt aantal woningen tijdelijk exclusief aangeboden aan huurders van Veluwonen, zodat er doorstroming op de Brummense woningmarkt ontstaat. Een mooie kans voor onze inwoners om binnen onze mooie gemeente te blijven wonen.”

Prettig wonen

“We hebben intensief onderhandeld met de projectontwikkelaars. We willen een mooie en toekomstbestendige wijk. Uiteindelijk zijn we er goed uitgekomen, ook in financieel opzicht”, licht projectwethouder Pouwel Inberg toe. “De robuuste groenstructuur sluit aan bij de bestaande groenstructuur. Deze groene ruimte zorgt voor vermindering van de hittestress, bevordert biodiversiteit, zorgt voor voldoende waterberging, stimuleert spelen en bewegen en geeft de wijk een hoge ruimtelijke kwaliteit.” Ook de architectuur van de woningen sluit aan bij de eerste fase. “De woningen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen, en we merken dat mensen de architectuur van de aangrenzende huizen waarderen. Dat zetten we dus door bij deze 80 woningen”, sluit Inberg af.

Marktpartijen

Vanuit het verleden hebben een aantal marktpartijen een voorkeurspositie in het gebied. Het gaat hierbij om Copernicus Builders uit Zelhem, Van Campen Bouw uit Zelhem, BPD Ontwikkeling B.V. uit Amsterdam, Veluwonen uit Eerbeek, Veluwezoom-Verkerk Bouw uit Zevenaar, Rotij Grondontwikkeling Oost uit Rijssen en Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen. Zij gaan de ontwikkeling gezamenlijk vorm geven.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 16 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 16 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 16 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 18 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 18 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 18 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 18 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 19 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 19 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 19 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 19 uur geleden