Afbeelding

Twee parallelle fora met samen 12 inhoudelijke onderwerpen

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – De gebruikelijke besluitvormende raadsvergadering in juni staat gepland voor 24 juni. Om deze vergadering goed voor te bereiden vinden er op donderdagavond 10 juni twee voorbereidende raadsfora plaats. In totaal 12 inhoudelijke onderwerpen komen daarbij aan bod. Vanwege de maatregelen die gelden in de strijd tegen het coronavirus, komen de raadsleden ook op 10 juni ‘digitaal’ bijeen. Inwoners die tijdens deze avond bij een forum willen inspreken, kunnen dit vooraf schriftelijk bij de griffie laten weten. De griffie bespreekt dan met hen de wijze waarop de inspraak aan de gemeenteraad plaatsvindt. De beide raadsfora zijn voor iedereen live te volgen via de website van de gemeente en het televisiekanaal van de publieke lokale omroep VoorstVeluwezoom.

 

Tijdens een raadsforum worden er géén besluiten genomen. De beide fora beginnen met een gezamenlijk gedeelte. Er is dan de mogelijkheid voor inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat. Ook is er een vragenronde waarbij raadsleden een vraag kunnen stellen aan de leden van het dagelijks bestuur, het college van burgemeester en wethouders. Verder buigt de raad zich over de lijst met ingekomen en te verzenden stukken. Aansluitend starten gelijktijdig de beide afzonderlijke raadsfora: Ruimte en Bestuur/Samenleving/Financiën. 

Raadsvoorstellen
Tijdens de twee fora komen in totaal 12 raadsvoorstellen aan bod. Zeven daarvan komen aan bod tijdens het forum Ruimte. Het gaat bijvoorbeeld om de coördinatieregeling voor het perceel Lendeweg 8b Hall, het parapluplan voor patiowoningen in de Eerbeekse wijk Lombok, de gewijzigde vaststelling van een bestemmingsplan voor de Breestraat 3 in Empe en het bestemmingsplan voor het Wilhelminapark en Palisiumpark. Ook bespreekt de raad het voorstel om een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de natuurontwikkeling in Cortenoever. De laatste twee voorstellen gaan over grenzen, namelijk de voorgenomen grenscorrectie bij Laag Soeren en het actualiseren van bebouwde komgrenzen en het onttrekken van gedeeltes van wegen aan de openbaarheid.

Het gecombineerde forum over thema’s rondom Bestuur, Samenleving en Financiën telt vijf inhoudelijke (raads)voorstellen. Het gaat bijvoorbeeld om het nemen van een besluit over een woonzorgvisie en de vaststelling van subsidieplafond voor de tijdelijke subsidieregeling kunst en culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen. Drie andere agendapunten hebben te maken met jaarstukken en concept-begrotingen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, de Stedendriehoek en PlusOV. 

Meepraten? Dat kan! 

In overleg met de raadsgriffier kunt u schriftelijk of mondeling uw mening of inspraakreactie geven. Dit kan gaan over een onderwerp op de agenda. Maar ook over een kwestie die niet op agenda staat. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan uiterlijk 8 juni 2021 contact op met de griffie. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 568233 of mailadres griffie@brummen.nl. Vermeldt daarbij uw telefoonnummer, zodat de raadsgriffier met u kan overleggen over de wijze waarop de inspraak (online of schriftelijk) plaats kan vinden. Voor eventuele vragen over deze werkwijze kunt u uiteraard bellen met de raadsgriffier. 

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 22 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 23 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 23 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 23 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38