Brummen, 12–5-2021, uitreiking Brummense bikkel. Foto: Peter Lous
Brummen, 12–5-2021, uitreiking Brummense bikkel. Foto: Peter Lous

Brummense Bikkel 2021 voor Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg

Gemeentenieuws

Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren in het zonnetje die iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen. De jury ontving drie nominaties, waarvan 1 woonachtig bleek buiten de gemeente Brummen. De andere 2 nominaties zijn beiden gehonoreerd. Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Ingrid Timmer heeft de ontvangen voordrachten beoordeeld. 

BRUMMEN – Woensdag 12 mei reikte burgemeester Alex van Hedel de Brummense Bikkel uit. In het 10e jubileumjaar van het jeugdlintje kregen Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg deze bijzondere onderscheiding. Zij ontvingen het lintje als verrassing onder schooltijd op hun basisschool St. Pancratius in Brummen.

De jury vond dat de nominaties van Marilène, Ymkje en Livine voor een Bikkel in aanmerking komen. Zij bedachten tijdens de coronapandemie dat ze iets voor andere mensen wilden doen en dan vooral voor andere kinderen. De moeder van een vriendinnetje is overleden aan kanker en zo kwam Ymkje op het idee om lege statiegeldflessen in te zamelen voor de Stichting Kika (Kinderen Kankervrij). Dat werd een groot succes . Al snel werden flink wat flessen verzameld en de opbrengst werd gedoneerd aan Kika. De jury vindt het eigen initiatief van de meisjes heel bijzonder en heeft de nominatie dan ook gehonoreerd.

Belangrijke inzet

Marilène, Livine en Ymkje ontvingen de Brummense Bikkel van burgemeester Alex van Hedel en een mooie bos bloemen van de jury. “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel de jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Een onderscheiding laat zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om zich actief in te zetten voor de samenleving en hun medemens. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook”, aldus Van Hedel.

Meer informatie over de andere Brummense Bikkel 2021 volgt snel!

Aanmelden

Stichting Welzijn Brummen (SWB) coördineert de aanvragen voor de Brummense Bikkel. Via hun website www.welzijnbrummen.nl kunnen mensen het hele jaar door het nominatieformulier downloaden en invullen en zo hun favoriete kandidaat aanmelden. Je kunt je aanmelding ook insturen per e-mail: bikkel@welzijnbrummen.nl. Of stuur een brief naar Nominatie Brummense Bikkel, p/a Postbus 141, 6970 AC BRUMMEN. De jury beoordeelt eind maart alle inzendingen onder leiding van wethouder Ingrid Timmer. 

Er zijn twee categorieën: van 4 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 17 jaar. Meld in de voordracht duidelijk wie de genomineerde is, zijn of haar adres en telefoonnummer. Geef ook duidelijk aan waarom deze persoon de Brummense Bikkel zou moeten winnen.

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 5 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 6 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 6 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 6 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20