Afbeelding

Online FIFA 21-toernooi in voorjaarsvakantie

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – Jongeren die in één van de Stedendriehoekgemeenten wonen, zijn van harte uitgenodigd om zich vanaf vrijdag 12 februari 15.00 uur in te schrijven voor het eerste online Stedendriehoek FIFA21-toernooi. Het initiatief voor dit online toernooi, is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Go Ahead Eagles, de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen en Home of esports. GAE en Home of esports stellen schitterende prijzen beschikbaar waaronder een Playstation 5 en unieke GAE prijzen.


Het toernooi, geïnitieerd door de adviseur sport en bewegen van de gemeente Voorst, sluit aan bij de oproep van premier Rutte om jongeren meer perspectief te bieden in coronatijd. Het event, met twee toernooien en een finaledag, wordt veilig en verantwoord georganiseerd. De deelnemers doen namelijk online, vanuit huis mee. “Jongeren hebben de afgelopen tijd veel in moeten leveren”, weet Ingrid Timmer, wethouder jeugd van de gemeente Brummen. “Elkaar zien en spreken is ontzettend belangrijk en dat is in deze tijd een uitdaging. Een online FIFA-toernooi is nu een mooi alternatief om toch actief met elkaar in contact te zijn.” 

Programma

De FIFA-toernooien vinden plaats op maandagmiddag 22 februari en woensdagmiddag 24 februari om 13:00 uur. In totaal kunnen er maximaal 256 jongeren meedoen. Deelname is gratis en voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. We spelen deze dag met clubs en landenteams om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden. De finale wordt gespeeld op zaterdag 27 februari met de top 8 FIFA spelers van beide open toernooien en de winnaar van de finale gaat met een Playstation 5 naar huis.

Aanmelden (vol = vol)
Er is plek voor maximaal 128 jongeren per toernooidag. Aanmelden kan vanaf vrijdagmiddag 12 februari 15.00 uur via www.ga-eagles.nl/fifa-toernooi.nl. Op deze pagina wordt een stappenplan getoond hoe je je kunt aanmelden.

Go Ahead Eagles
“Een bezoek aan De Adelaarshorst is helaas nog altijd niet mogelijk voor onze supporters”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we bij Go Ahead Eagles daarom gekeken naar extra manieren om de verbinding met onze supporters sterk te houden. Mooie voorbeelden hiervan zijn de uitzendingen van Kowet Kijken, digitale forumavonden, nieuwe videorubrieken en het allereerste Go Ahead Eagles Voetbalplaatjesalbum, dat op woensdag 10 februari is gelanceerd. Ook met het organiseren van het Stedendriehoek FIFA 21 toernooi willen we online in contact blijven met onze supporters. Het is fantastisch om te zien dat dit FIFA toernooi collectief wordt omarmd en enthousiast is opgepakt door zeven gemeenten in en rond de Stedendriehoek, waar een groot deel van onze achterban woont.”

Home of esports
“Met Home of esports verzorgen we in coronatijd voor verschillende gemeenten en voetbalclubs online FIFA toernooien. We merken dat gemeenten in deze tijd stoeien om iets gaafs te organiseren voor jeugd uit de regio en dat het voor voetbalclubs in deze tijd steeds lastiger wordt om haar jonge fans betrokken te houden bij de club. Met ons online platform kunnen we in samenwerking met GAE en de gemeenten hier perfect op in spelen en de jeugd op een toffe manier online samenbrengen!” aldus Tjerk van der Maten, esports manager bij Home of esports.

Vervolg
Er van uitgaande dat dit toernooi enthousiast wordt ervaren door alle jongeren zijn de samenwerkende partijen voornemens om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. 

Activiteiten in Brummen

De komende tijd worden er verschillende activiteiten voor jongeren in de gemeente Brummen georganiseerd. Zo kunnen jongeren vanaf 15 jaar gratis tickets bestellen voor een online escaperoom. Speel het spel met jouw team van 2-8 personen. Kaarten hiervoor kun je gratis bestellen tot en met 28 februari via www.mariasvilla.nl. Vanaf 15 februari zijn er dagelijks sportactiviteiten zoals kickboksen, bootcamp, klimwand en mountainbike. Bekijk de kalender op www.brummen.nl/brummenaanzet

Jongeren, verenigingen of anderen die begin 2021 nog een leuke activiteit willen organiseren kunnen hun idee kenbaar maken. De activiteit wordt dan opgenomen in de kalender, die dagelijks wordt bijgewerkt. Uiteraard moet de activiteit passen binnen de geldende coronamaatregelen. Is dit het geval? Stuur dan je initiatief naar het mailadres activiteiten@brummen.nl. Ook voor vragen kun je dat mailadres gebruiken.

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 10 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 10 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 10 uur geleden
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36