Marcel Klos vertrekt als gemeentesecretaris Brummen
Logo brummensnieuws.nl

Marcel Klos vertrekt als gemeentesecretaris Brummen

  Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Marcel Klos, gemeentesecretaris en algemeen directeur, verlaat eind deze maand de gemeente Brummen. Vanaf februari gaat hij aan de slag als gemeentesecretaris van de gemeente Wierden. De voorbereidingen voor de zoektocht naar zijn vervanger zijn inmiddels gestart. In de tussentijd wordt deze functie waarnemend ingevuld.

Met het vertrek van Klos komt er een einde aan een dienstverband van 13 jaar, waarvan de laatste 5 jaar als hoogste ambtenaar van de gemeente Brummen. Deze week heeft het college besloten dat Hendrik Jan van de Vliert de functie van gemeentesecretaris en algemeen directeur gaat waarnemen totdat er sprake is van definitieve vervanging. Hendrik Jan van de Vliert is momenteel werkzaam als procesmanager binnen de gemeente Brummen.

Burgemeester Van Hedel over het vertrek van Klos

“Marcel Klos was een echte spin in het web binnen de gemeente en gemeentelijke organisatie. Op en tussen alle niveaus was hij een verbindende schakel en goed op de hoogte van alle dossiers en vraagstukken. Hij was een drijvende kracht in het gemeentelijk adagium ‘Wij werken voor Brummen’. We danken hem voor zijn niet aflatende inzet en wensen hem veel succes in de nieuwe gemeente, nabij zijn eigen woonplaats” aldus burgemeester Van Hedel.

Zoektocht naar nieuwe gemeentesecretaris

De voorbereidingen zijn gestart voor de werving van een nieuwe gemeentesecretaris. Deze en volgende maand worden gebruikt voor het opstellen van een profielschets en het werven van kandidaten. In maart moeten de gesprekken met kandidaten volgen en het contracteren van de meest geschikte kandidaat. Naar verwachting heeft de gemeente Brummen daarmee in juni haar definitieve gemeentesecretaris in huis.

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: