Afbeelding

Politiek geïnteresseerd? Doe mee aan de cursus Politiek Actief

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Dit voorjaar start de gemeente Brummen de cursus Politiek Actief. Deze cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil het Brummense gemeentebestuur inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Of gewoon als maatschappelijk betrokken inwoner. Uiteraard vindt de cursus plaats binnen de op dat moment geldende coronamaatregelen. Naar verwachting vinden de vijf bijeenkomsten (deels) online plaats. Interesse? Wees er dan snel bij. Aanmelden kan nu al via het speciale e-mailadres politiekactief@brummen.nl.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het college van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod. 

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Het programma wordt binnenkort via de website www.brummen.nl/politiekactief bekendgemaakt.

De cursus wordt verzorgd door lokale bestuurders-zelf. Denk hierbij aan de burgemeester, de griffier en diverse raadsleden. U kunt kosteloos aan de cursus deelnemen. Inwoners uit de gemeente Brummen die belangstelling hebben voor deze cursus kunnen zich dus aanmelden via een speciaal mailadres, namelijk politiekactief@brummen.nl. Wilt u bij de aanmelding uw naam, telefoonnummer en e-mailadres vermelden? De griffie van de raad neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Enkele weken voorafgaand aan de start van de cursus is er een informele lunch met burgemeester Van Hedel. Het is bedoeld als kennismaking én introductie op het cursusprogramma.

Meer informatie over de cursus is uiteraard te vinden op onze website. U vindt deze informatie op de speciale pagina www.brummen.nl/politiekactief.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 3 minuten geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 7 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 8 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 8 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 8 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38