Afbeelding

Maaltijdenproject in passende (kerst)sfeer afgesloten

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Wat eind maart dit jaar vorm kreeg is vandaag (donderdag 24 december) afgesloten met een bijzondere laatste maaltijdpakket. Onder het toeziend oog van burgemeester Alex van Hedel werd een speciaal maaltijdpakket door Bart Tabor (bedrijfsleider van De Korenmolen) overhandigd aan Salvatore Simonetti (één van de vrijwilligers van Voedselbank Brummen/Eerbeek). “Geweldig om te zien dat ondernemers, organisaties en vrijwilligers in onze gemeenschap zich inzetten om de kwetsbare medemens te ondersteunen,” laat een trotse burgemeester weten. Begin april dit jaar was hij present bij de allereerste ronde waarbij zo’n 400 gratis maaltijden bij inwoners werden bezorgd. Na 16 rondes werd het project vandaag definitief afgerond. “Zowel dit voorjaar als ook dit najaar weer, is dit initiatief voor veel mensen van onschatbare waarde geweest”. 

Het maaltijdenproject werd maart dit jaar gestart als initiatief van Johan van Zadelhoff van De Korenmolen en Martine Jurriens van Stichting Welzijn Brummen. Acht weken lang werden er in het voorjaar meer dan 400 gratis maaltijden bezorgd bij inwoners, verspreid over de hele gemeente. In het najaar, toen het coronavirus opnieuw opdook, zijn opnieuw 8 weken lang maaltijden verzorgd én rondgebracht. Martine Jurriens kijkt met een goed gevoel terug op het project. “Het is hartverwarmend om te zien hoe de mensen waarvoor we het doen dit hebben ervaren. De waardering was enorm. Vrijwilligers die telefonisch contact hebben met de mensen of de maaltijden aan de voordeur hebben bezorgd, hebben zo vaak gehoord dat de maaltijd op prijs werd gesteld. Maar ook dat ze werden gebeld of even een praatje aan de voordeur konden maken. Het heeft veel voor hen betekend.” 

Johan van Zadelhoff, die de keuken van De Korenmolen voor dit project beschikbaar stelde, bevestigt dat het maaltijdproject een succes is geweest. “Dit is mede te danken aan enkele weldoeners, die door hun financiële bijdrage dit ook mogelijk hebben gemaakt. En niet te vergeten de vrijwilligers van SWB, de medewerkers van De Korenmolen en andere organisatie die al snel hun medewerking aan dit mooie initiatief hebben gegeven. Hulde voor iedereen. Samen kun je echt wat voor kwetsbare mensen betekenen. Dat is wel duidelijk”. 


Extra kerstmaaltijd

Het project is vooral bedoeld voor die mensen die het vanwege de coronacrisis extra lastig hebben. Omdat ze krap bij kas zitten, niet naar buiten durven of vanwege gezondheidsredenen zelf niet kunnen koken. Een team van medewerkers en vrijwilligers van SWB heeft vele telefoontjes gepleegd om mensen te benaderen of ze behoefte aan de maaltijd hadden. Zo is al snel een groep van bijna 500 inwoners in beeld gebracht die de maaltijd heeft ontvangen. Ook de bezoekers van de voedselbank werden niet vergeten. Vandaag werd symbolisch de speciale extra ‘kerstmaaltijd’ overhandigd aan de vrijwilligers van de voedselbank, die er zoals altijd voor zorgen dat deze bij de juiste mensen terecht komen. Dit laatste pakket bestond uit een maaltijd met dessert, een kerststol en koffie en thee. Dit alles door de vrijwilligers op een feestelijke manier ingepakt. 

Hoe belangrijk het project is geweest bleek ook vandaag weer, toen de vrijwilligers de maaltijden aan huis hebben bezorgd. “Mensen waren tot tranen geroerd, zo dankbaar waren zij,” laat Van Zadelhoff weten. “De waardering is groot en mensen zijn blij dat ze in een gemeente wonen, waar dit soort initiatieven gewoon ontstaan.” Burgemeester Van Hedel sluit zich hier helemaal bij aan. “Het maaltijdenproject dit jaar laat zien dat we in deze gemeente aandacht en zorg hebben voor elkaar. Ik ben oprecht een trotse burgervader!“

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 13 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 13 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 13 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 15 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 15 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 15 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 15 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 16 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 16 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 16 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 16 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 16 uur geleden