Fotostudio Lifetime
Fotostudio Lifetime

Dag van de mantelzorg: van fotocollage tot presentjes

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK -  Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. De dag waarop een prachtige fotocollage op een doek van 2 bij 2 meter zou worden gepresenteerd. Deze collage bevat een groot aantal foto’s die een speciale betekenis hebben voor mantelzorgers in onze gemeente. De collage is namelijk het resultaat van het aanbod aan alle mantelzorgers in onze gemeente om een mooie foto te laten maken door een professionele fotograaf. De onthulling op de jaarlijkse dag van de mantelzorg (vandaag, 10 november) gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Toch staat wethouder Cathy Sjerps graag stil bij bijzondere initiatief. “Iets wat bijzonder is voor een mantelzorger is op een mooie manier vastgelegd op de gevoelige plaat. Voor ons als gemeente én voor het Knooppunt Mantelzorg is dat een geste waarmee we onze enorme waardering voor mantelzorgers willen uitdrukken”. 

Omdat het organiseren van een leuk evenement voor alle mantelzorgers er dit jaar niet in zit, hebben gemeente en Knooppunt Mantelzorg eerder dit jaar gekozen voor een andere, veilige en persoonlijke blijk van waardering voor alle mantelzorgers in de gemeente Brummen. “We hebben de samenwerking gezocht met fotostudio Lifetime uit Brummen, die vele foto’s heeft gemaakt. Foto’s van personen, dieren of locaties die voor mantelzorgers dierbaar zijn. Deze foto heeft elke mantelzorger inmiddels ook ontvangen,” legt Karin van Aalst van het Knooppunt Mantelzorg uit. “Ook hebben we met toestemming van mantelzorgers een groot aantal foto’s mogen gebruiken om daar een mooie collage van te maken. Het is een inspirerend en menselijk geheel geworden.” Het doek krijgt zowel in het Tjark Rikscentrum als in Plein Vijf een mooie plek. “Zodra de corona-maatregelen weer versoepeld zijn, is iedereen welkom om deze collage met eigen ogen te komen bekijken.”

Wethouder Sjerps heeft veel waardering voor het werk dat het Knooppunt Mantelzorg doet voor mantelzorgers in de gemeente Brummen. “Ellen Lammersen en Karin van Aalst vormen als consulenten het middelpunt van dit knooppunt. Zij bieden graag een luisterend oor en kunnen helpen bij het verlichten van de mantelzorgtaken. Zij helpen graag bij het vinden van antwoorden die aansluiten bij de persoonlijke situatie en knelpunten die zich daarbij voordoen. Juist ook in deze lastige coronatijd. Ze maken hierbij dankbaar gebruik van hun netwerk, zoals scholen, huisartsen, wijkverpleging en gemeente. Ellen en Karin zijn er speciaal voor alle mantelzorgers. Ik gun mantelzorgers de aandacht en de ondersteuning die dit knooppunt hen kan bieden,” aldus wethouder Sjerps.

Op later moment: verrassingstas ‘aan de deur’

Zodra de coronamaatregelen enigszins zijn versoepeld, gaat een groep vrijwilligers bij alle mantelzorgers die bij het Knooppunt Mantelzorg in beeld langs. “Zij zetten alle mantelzorgers die bij ons bekend zijn in het zonnetje door een mooi cadeautje thuis te bezorgen. Dit als blijk van grote waardering voor de inzet, zorg en betrokkenheid van mantelzorgers.” Ellen Lammersen hoop dat het rondbrengen later deze maand mogelijk is, maar laat ook weten dat het rondbrengen van deze presentjes de nodige tijd vraagt. Ze verwacht dat in een periode van twee weken alle bij het Knooppunt ingeschreven mantelzorger het tasje in hun bezit hebben. Zonder al te veel te verklappen laat Ellen weten dat niet alleen het leuke (mantelzorg)spel ‘’bordje vol’ in de tas zit, maar ook een lekkere ludieke lekkernij namens de gemeente in samenwerking met Pelikaan Eerbeek. “Het is een mooi voorbeeld van een maatschappelijk betrokken ondernemer die mantelzorgers een warm hart toedraagt.” Bij het bezorgen van het tasje blijven de bezorgers natuurlijk op de stoep of voortuin, op veilige afstand. Mantelzorger die nog niet ingeschreven zijn bij het knooppunt kunnen dat natuurlijk gewoon doen. Zij ontvangen dan óók de verrassingstas thuis. Aanmelden kan eenvoudig door te mailen naar mantelzorg@welzijnbrummen.nl of te bellen met (0575) 56 19 88. Mantelzorgers kunnen zich ook inschrijven voor een speciale nieuwsbrief. Hierdoor blijven zo op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes. Aanmelden kan ook via www.mantelzorgbrummen.nl.

Uit de krant

De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 1 uur geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 1 uur geleden
Manifest ondertekend waarbij gemeente kinderparticipatie een warm hart toedraagt.
Kinderburgemeester Anne pioniert Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 28 mrt, 11:23
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 28 mrt, 10:55
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 28 mrt, 10:30
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 28 mrt, 10:29
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55