Logo brummensnieuws.nl

Speciale campagne: pleegouders gezocht!

  Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig, jaarlijks ongeveer 3.500!

Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp en wordt geboden door jeugd- en opvoedhulp-organisaties die lid zijn van Jeugdzorg Nederland. Er zijn verschillende manieren om pleegouder te zijn. Je kunt bijvoorbeeld pleegouder in deeltijd worden of voor kortere tijd. Je kunt alleenstaand zijn, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. 

Zoektocht naar ouders

In samenwerking met pleegzorgorganisaties en de gemeenten binnen de zorgregio Regio Midden-IJssel/Oost-Veluwe start de gemeente Brummen een campagne om nieuwe pleegouders te werven. “Er is al jaren een tekort aan pleegouders. Aan bevlogen mensen die tijdelijk de zorg van een kwetsbaar kind of jongere op zich willen nemen,” laat jeugdwethouder Ingrid Timmer weten. “In totaal hebben in Nederland vorig jaar 16.700 pleeggezinnen voor 23.272 pleegkinderen gezorgd. Het aantal pleegkinderen nam vorig jaar toe met ruim 500. Reden om samen met pleegzorgorganisaties een zoektocht te starten naar nieuwe pleegouders.“

Coronaproof

De zoektocht stond overigens gepland voor dit voorjaar, maar vanwege de coronacrisis werd geplande campagne opgeschort. “Met of zonder crisis. Er zijn altijd nieuwe ouders nodig. Dus daarom starten we de campagne nu alsnog, uiteraard helemaal binnen de maatregelen,” vertelt Timmer. Ze vervolgt: “We zullen volop gebruik maken van digitale kanalen en ook de wervings- en informatiebijeenkomst zal digitaal zijn.”

Digitale bijeenkomst

Via diverse acties wordt de komende periode aandacht gevraagd voor het pleegouderschap. Deze acties werken toe naar een digitale bijeenkomst op woensdagavond 11 november. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij die interesse en belangstelling hebben, vrijblijvende informatie over wat pleegzorg is. En natuurlijk is er ook online de mogelijkheden om vragen te stellen aan ervaren pleegouders. Alvast meer weten over pleegzorg? Kijk ook eens op www.openjewereld.nu.

Meer berichten
 


Week 37

In week 37 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: