Logo brummensnieuws.nl

Fashioncheques voor kinderen minima

  Gemeentenieuws
Foto:

BRUMMEN/ EERBEEK – Het gemeentebestuur heeft deze week 172 brieven verstuurd naar gezinnen met kinderen die het financieel lastig hebben. Dit als uitvoering van het gemeentelijk minimabeleid. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om juist voor kinderen in minimagezinnen wat extra te doen. 

Jaarlijks verstuurt de gemeente deze kinderen een fashioncheque. Zo’n cheque sluit heel goed aan bij de behoefte van jongeren, zo bleek uit een bijeenkomst met jongeren in 2017. Hiermee kunnen de kinderen kleding kopen in het dorp, de stad of via internet. Ook lokale kledingverkopers zijn aangesloten bij Fashioncheque Nederland.

Kinderen uit minimagezinnen die het basisonderwijs volgen (dus de 4 tot 12-jarigen) ontvangen een fashioncheque ter waarde van 50 euro. Ook ontvangen de ouders een voucher die ze kunnen inleveren bij de basisschool in onze gemeente. Doen zij dit, dan betaalt de gemeente de vrijwillige ouderbijdrage voor het kind. De kinderen van 13 tot 18 jaar die het voortgezet- of beroepsonderwijs volgen ontvangen een fashioncheque ter waarde van 75 euro. 

Laag inkomen

Informatie over het gemeentelijk minimabeleid is te vinden op onze gemeentelijke website. Uitleg over de verschillende regelingen die de gemeente heeft, de voorwaarden en bijhorende inkomensgrenzen staan in de folder ‘Iedereen doet mee in Brummen’. Deze folder is ook vinden op de website. 

Speciaal steunpunt

Er is ook een plek in onze gemeente waar iedereen terecht kan met vragen over geldzaken en allerlei administratieve aangelegenheden. Namelijk het Steunpunt Geld en Administratie. Bij dit steunpunt staan deskundige medewerkers van Stichting Welzijn Brummen klaar voor advies en hulp. En dit doen zijn geheel gratis! Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Iedere dinsdagochtend van 9 tot 12 uur kan men binnenlopen bij het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. Een dag later is er tussen 9 en 12 eenzelfde gelegenheid in Plein 5 in Brummen. Uiteraard gelden tijdens het inloopspreekuur alle corona-voorzorgsmaatregelen! Het steunpunt is bereikbaar via telefoonnummer 0575 - 56 19 88. 

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: