Logo brummensnieuws.nl
Foto:

Laatste raadsvergadering voor zomerreces

  Gemeentenieuws
Foto:

BRUMMEN/ EERBEEK - In juli vindt er een extra besluitvormende raadsvergadering plaats. Dit is ook meteen de laatste vergadering voor het zomerreces. Deze korte vergadering staat geheel in het teken van welkom heten en afscheid nemen. Op de agenda staan namelijk de beëdiging van een nieuw raadslid en een nieuwe wethouder. Daarnaast wordt afscheid genomen van de huidige griffier. Deze vergadering kunt u thuis of op elke andere locatie volgen. Dit kan via de livestream op www.brummen.nl, maar ook via het televisiekanaal van RTV Veluwezoom. 

Donderdagavond 25 juni is Cathy Sjerps namens het PvdA voorgedragen als wethouder voor de gemeente Brummen. Omdat het wettelijk nog niet is toegestaan om hier digitaal over te stemmen krijgen alle raadsleden de mogelijkheid om de stembrieven persoonlijk in te leveren op het gemeentehuis. Op maandagavond 29 juni wordt de uitslag van deze stemming bekendgemaakt. Bij een positieve besluitvorming volgt op donderdag 2 juli tijdens de extra raadsvergadering haar de officiële beëdiging. Daarnaast wordt de heer Ronald Boerefijn voorgedragen als raadslid voor het CDA. 

Afscheid

Tijdens deze vergadering wordt ook afscheid genomen van de griffier Marja Nengerman. Zij maakt gebruik van haar pensioen. Haar opvolger Diede Balduk neemt het stokje officieel met ingang van 1 september over. 

Agenda en bijhorende stukken

De vergaderstukken vindt u op de raadswebsite www.brummen.nl/gemeenteraad. Ook liggen er voor belangstellenden binnenkort weer exemplaren ter inzage in de hal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte uitgenodigd de vergadering digitaal via de gemeentewebsite en de kanalen van RTV Veluwezoom te volgen. Inspreken tijdens een besluitvormende raadsvergadering is niet mogelijk. Het raadsforum is hiervoor het uitgelezen moment.

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: