Afbeelding

Gratis cliëntondersteuner Annemieke Spijker

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Heeft u ondersteuning nodig voor het keukentafelgesprek met een medewerker van Team voor Elkaar? Of Met een medewerker van WerkFit Brummen? Gaat u een uitkering aanvragen bij het UWV? Dan kunt u kosteloos gebruik maken van de onafhankelijke cliëntondersteuner mevrouw Annemieke Spijker! Vanaf nu kan dat weer via een persoonlijk gesprek. Want vanwege de coronamaatregelen kon dat de afgelopen periode alleen telefonisch. Heeft u een gesprek, dan gelden natuurlijk alle noodzakelijke hygie¨nemaatregelen. Zo vraagt Spijker voorafgaand aan het bezoek of er sprake is van (een vermoeden van) een coronabesmetting en/of er personen aanwezig zijn met klachten. Als dit zo is, dan gaat het bezoek niet door en wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld de telefoon. Uiteraard was de clie¨ntondersteuner voor en na ieder bezoek haar handen en schudt zij geen handen.

Bij organisaties zoals Team voor Elkaar, WerkFit Brummen en UWV werken professionals die vanuit uw vraag en situatie onderzoeken hoe ze u het beste kunnen helpen. Zo’n gesprek is natuurlijk erg belangrijk voor u en vaak ook best spannend. Daarom vindt de gemeente Brummen het erg belangrijk dat een inwoner zichzelf ook goed voorbereid op dit gesprek. Hulp van iemand die met u meedenkt en samen met u het gesprek voorbereid kan prettig voor u zijn. Dat kan een familielid of een goede bekende van u zijn, Maar ook kunt u vragen om de cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang Gelderland, Annemieke Spijker. De clie¨ntondersteuner is onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. Zij kan u (geheel gratis) informeren, adviseren en bijstaan bij het krijgen van de juiste ondersteuning.

U kunt Annemieke Spijker benaderen via bijvoorbeeld de medewerkers van Team voor Elkaar of WerkFit Brummen. Maar u mag ook zelf rechtstreeks met haar contact opnemen. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer van Adviespunt Zorgbelang Gelderland: tel. (026) 384 28 26.

Onafhankelijk en deskundig

Het recht op onafhankelijke clie¨ntondersteuning is stevig verankerd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze vorm van hulp en ondersteuning van een inwoner sluit naadloos aan bij de gemeentelijke visie waarbij de vraag en situatie van een inwoner centraal staat. Niet voor niets gebruiken we in onze gemeente de slogan ‘samen goed voor elkaar’. Met Zorgbelang Gelderland heeft de gemeente een organisatie ingeschakeld met ruime ervaring als het gaat om onafhankelijke ondersteuning aan clie¨nten. Deskundigen die u helpen uw situatie en uw mogelijkheden in kaart te brengen. Met u meedenken over wat u nodig heeft om verder te kunnen. Samen met u bekijken wat het beste bij u en uw situatie past. Maar u ook bij staan als u het lastig vindt de juiste woorden te vinden. En dit dus geheel gratis.

Bereikbaarheid Team voor Elkaar

Ook medewerkers van Team voor Elkaar kunnen u ondersteunen bij het inzetten van de clie¨ntondersteuner. Er zijn in verband met de coronamaatregelen op dit moment ge´e´n inloopspreekuren in Plein Vijf, het Servicepunt in Eerbeek en het gezondheidscentrum De Toren in Brummen. Team voor Elkaar is wel gewoon telefonisch bereikbaar. Dit iedere werkdag van 9 tot 12 uur. Ook kunt u uw vraag mailen naar info@teamvoorelkaar.nl. Per situatie oordeelt de medewerker van Team voor Elkaar of het maken van een afspraak op korte termijn nodig is of dat de vraag op een andere wijze of tijdstip beantwoord kan worden.                                                                                   

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 12 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 13 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 13 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 13 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38