Afbeelding

Gemeente Brummen vindt geschikte koper voor Meidoornlaan 18a en 18b

Gemeentenieuws

BRUMMEN - Het college heeft een belangrijke stap gezet in de mogelijke verkoop van de gemeentelijke locaties aan de Meidoornlaan 18a en 18b. Met Dagelijks Leven is een partij gevonden die een geschikte sociale invulling wil geven aan het gemeentelijk vastgoed. Door middel van een principebesluit wordt medewerking verleend voor het starten met de planvorming voor een nieuw zorgcomplex voor dementiezorg op deze locatie. Uiteindelijk hopen beide partijen dat dit leidt tot een definitieve verkoop van de gemeentelijke eigendommen.

In het kader van Financieel Gezond Brummen heeft het college gevraagd om te onderzoeken welke gemeentelijke eigendommen voor verkoop in aanmerking kunnen komen om inkomsten te genereren. Tegelijkertijd was Dagelijks Leven in Brummen op zoek naar een perceel van ongeveer 2000m2, in de nabijheid van het centrum met parkeergelegenheid. Door de maatschappelijke bestemming van Meidoornlaan 18a en 18b bood dit voor beide partijen een mooie mogelijkheid.

Dementiezorg

Dagelijks Leven heeft plannen voor een kleinschalige woonzorgvoorziening met intensieve 24-uur per dag zorg. Deze zorg is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De wens is om 20 betaalbare studio’s te realiseren die geschikt zijn voor individuele bewoning. Daarnaast zijn er woonkamers, een tuin, een ruimte voor dagbesteding en een professionele keuken waar elke dag vers wordt gekookt. Dit initiatief past binnen de Woonvisie van de gemeente Brummen. De vraag naar plaatsen voor dementerende ouderen in gemeente Brummen stijgt en zal de komende jaren naar verwachting alleen maar meer stijgen.

Huidig gebruik

Het pand aan de Meidoornlaan 18a en 18b is ooit gestart als een kinderdagverblijf. In de loop der jaren zijn er verschillende functies gehuisvest in het pand zoals een huisartsenpraktijk en andere medische voorzieningen. Een deel van het pand wordt nog gebruikt door het Harmonie Orkest Brummen (HOB). Samen met het HOB wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een nieuwe locatie. In een ander deel van het pand heeft Stichting Onze Droom tijdelijk de mogelijkheid gekregen om een inloopkoffiehuis te openen. Destijds is overeengekomen dat deze mogelijkheid komt te vervallen bij de verkoop van het vastgoed. Gemeente Brummen en Dagelijks Leven geven Stichting Onze Droom de mogelijkheid om de komende tijd nog gebruik te blijven maken van het pand.

Vervolg                                

Met het principebesluit kan Dagelijks Leven starten met de planologische procedure voor de realisatie van het zorgcomplex. Onder de voorwaarden dat deze planologische procedure goed wordt doorlopen, wordt ook de voorbereiding gestart voor de definitieve verkoop van de Meidoornlaan 18a en 18b. De initiatiefnemer moet daarnaast de buurt betrekken bij haar plannen voor het zorgcomplex.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 18 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 18 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 20 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 20 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 21 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 21 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 21 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 21 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 21 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 22 uur geleden