Afbeelding

Hoe heeft u coronamaatregelen in onze gemeente ervaren?

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - De afgelopen 2 maanden heeft het coronavirus ook gevolgen gehad voor inwoners van de gemeente Brummen. Hoe hebben zij deze periode ervaren? Hoe was het contact met de gemeente hierover en wat vinden inwoners van de gemeentelijke informatievoorziening over de maatregelen om het virus in te dammen? Als voorzitter van de gemeentelijke crisisorganisatie wil burgemeester Van Hedel hier inzicht in krijgen. Daarom hebben de deelnemers van inwonerspanel Brummen Spreekt een vragenlijst ontvangen over dit onderwerp. Tot en met 25 mei kan deze vragenlijst ingevuld worden. 

Burgemeester Van Hedel beseft dat de invloed van het coronavirus op ons dagelijks leven groot is. “Het raakt ons allemaal. Het raakt ons thuis, in ons werk en in onze vrije tijd. Als gemeente volgen wij de richtlijnen en opdrachten van de Rijksoverheid. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor onze dienstverlening, voor bijeenkomsten die we gepland hadden, voor vergaderingen. Maar gelukkig, ook al werken vrijwel alle medewerkers en bestuurders vanuit huis, heel veel gaat ook gewoon door.” Binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland werkt de burgemeester nauw samen om de rijksmaatregelen uit te werken in concrete afspraken, die ook uitvoerbaar en zoveel mogelijk te handhaven zijn. “We zijn heel erg benieuwd hoe onze inwoners de afgelopen periode hebben ervaren. Juist om van die wetenschap ook de komende maanden gebruik te maken. 

Ervaringen sinds maart dit jaar 

Vanaf vandaag 11 mei, en wanneer de verdere ontwikkelingen positief zijn, worden de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld. De vragenlijst die is opgesteld gaat ook vooral over de periode tot 11 mei. “We zijn benieuwd hoe inwoners met de ontstane situatie omgaan en wat ze van de gemeente verwachten. Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners hun ervaringen via dit panel met ons delen. Dat geeft ons waardevolle informatie. En om de landelijke slogan nog maar eens te gebruiken: alleen samen kunnen we het coronavirus verslaan.”

Inwonerspanel

Iedereen van 16 jaar en ouder die woont of werkt in de gemeente Brummen kan gratis lid worden van Brummen Spreekt. Wilt u dus ook uw mening geven over de impact van de genomen maatregelen op de lokale samenleving en uw persoonlijke situatie? Ga dan snel naar de website www.brummenspreekt.nl en meld u aan! U krijgt na uw aanmelding de vragen dan binnen enkele dagen toegestuurd. Ook inwoners die niet beschikken over een computer, kunnen zich aanmelden om toch mee te doen aan het panel. 

Zij krijgen dan de vragenlijst per post toegestuurd. Zij kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (0575) 84 37 38. 

De gemeente Brummen neemt het inwonerspanel serieus en betrekt inwoners graag bij belangrijke vraagstukken. Het panel bestaat sinds eind 2014 en telt meer dan 1.100 panelleden. De onderzoeken worden uitgevoerd door het gespecialiseerde en onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen. Deelnemers kunnen er daarom op vertrouwen dat de gegevens uitsluitend voor ‘Brummen Spreekt’ worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem. 

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 8 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 8 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 9 uur geleden
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36