Afbeelding

Inwonerspanel Brummen Spreekt

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – De gemeente Brummen wil graag weten wat er speelt onder inwoners. Een manier om daar goed zicht in te krijgen is het inwonerspanel Brummen Spreekt. Dit panel is sinds 2014 actief en al doorgegroeid naar meer dan 1100 inwoners. De panelleden zijn ook tevreden over het functioneren ervan, want zij geven Brummen Spreekt een dikke zeven als rapportcijfer. Een kwart van de panelleden zegt onvoldoende te weten wat de gemeente met de resultaten van de onderzoeken onder het inwonerspanel doet. Voor het gemeentebestuur reden om dit via een samenvatting helder te maken. Dit overzicht is via onderzoeksbureau Moventem naar alle panelleden gestuurd. Ook is het te lezen op de gemeentelijke website www.brummen.nl.

Sinds 2014 beschikt de gemeente over het inwonerspanel Brummen Spreekt. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden en meedoen. In de afgelopen 5 jaar zijn er 13 vragenlijsten aan het panel voorgelegd. De onderwerpen lopen er uiteen: van afvalinzameling tot het gezondheidsbeleid, van gemeentelijke kerntaken tot duurzaamheid, van vuurwerkoverlast tot de gemeentelijke financie¨n, van minimabeleid tot de gemeentelijke communicatie en informatie. De gemeente gebruikt de onderzoeksresultaten dus voor het maken van keuzes (beleid). Maar ook worden er regelmatig vragen gesteld over de gemeentelijke dienstverlening. Dit met als doel om daarin verdere verbeteringen aan te brengen.

Een waardevol instrument

Het gemeentebestuur ziet het inwonerspanel als een waardevol middel om gevoelens, ervaringen en wensen van inwoners op te halen. Maar natuurlijk zet de gemeente ook andere middelen in om informatie te verzamelen. Denk aan inbreng via wijkraden en adviesorganen, interactieve bijeenkomsten en inspraakprocedures. Niet ieder onderwerp is immers geschikt voor een uitvraag onder het panel. De gemeente streeft er naar om ongeveer driemaal per jaar het panellid zijn of haar mening te vragen over een actueel onderwerp.

Aanmelden voor het panel

Bent u nog geen lid van het inwonerspanel? Schrijft u dan nu in via de website www.brummenspreekt.nl. U krijgt ongeveer 3 keer per jaar per e-mail een vragenlijst van onderzoeksbureau Moventem. De vragen zijn eenvoudig via uw telefoon, tablet op computer te beantwoorden. Heeft u geen computer? Dan krijgt u de vragenlijst toegestuurd via de post. Geef in dat geval uw adres door via telefoonnummer 0575-760227. Moventem verwerkt de antwoorden anoniem. Dit betekent dat de gemeente geen inzicht heeft in antwoorden van individuele inwoners.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 20 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 21 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 21 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38