Afbeelding

Extra wekelijks inloopspreekuur van Team voor Elkaar

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Vanaf deze week start Team voor Elkaar met een extra inloopspreekuur. Dit spreekuur is wekelijks op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in gezondheidscentrum De Toren in Brummen. Tijdens dit inloopspreekuur kunt u vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van het sociale wijkteam in onze gemeente, het Team voor Elkaar. Er is een medewerker van Team voor Elkaar aanwezig die vragen kan beantwoorden die specifiek gaan over uiteenlopende Wmo-zaken. Denk aan woningaanpassing en ondersteuning om zelfstandig te kunnen blijven wonen, mantelzorgondersteuning, respijtzorg, dagbesteding, ontmoeting of ouderenondersteuning. Maar ook voor andere vragen, bijvoorbeeld op het gebied van jeugdzorg en werk en inkomen kunt u terecht tijdens dit inloopspreekuur.

Het spreekuur is een vervolg op het spreekuur dat voorheen in huisartspraktijk De Meidoorn in Brummen plaatsvond. Dit is vorig jaar tijdelijk stopgezet vanwege de verhuizing van het gezondheidscentrum naar de voormalige katholieke kerk aan de Primulastraat in Brummen. Nu dit centrum volop draait is ook vanaf nu Team voor Elkaar weer wekelijks op woensdagmiddag in het gezondheidscentrum aanwezig. U kunt dan terecht bij een medewerker van Team voor Elkaar die met name gespecialiseerd is in vragen op het gebied van de Wmo.

Het sociale wijkteam

Het spreekuur op woensdagmiddag in De Toren is een aanvulling op de gebruikelijke laagdrempelige inloopspreekuren van Team voor Elkaar in Brummen en Eerbeek. Deze zijn op maandag- en woens- dagochtend van 9.00 tot 12.00 uur in Plein Vijf in Brummen en op dinsdag- en donderdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur in het Servicepunt in Eerbeek. Bij deze inloopspreekuren kan iedereen terecht voor vragen of advies op het gebied van Wmo, jeugdzorg, arbeidsparticipatie, inkomen, schuldenproblematiek en vervoer.

Het Team Voor Elkaar is in onze gemeente verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen, het verstrekken van informatie en advies en het zorgen voor de toegang tot ondersteuning en zorg. Het team is op werkdagen voor vragen en advies bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer (0575) 568 568. Ook kunt u mailen met info@teamvoorelkaar.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website www.samengoedvoorelkaar.nl en op de speciale Facebookpagina van Samen Goed Voor Elkaar. Kijk hiervoor op www.facebook.com/samengoedvoorelkaarbrummen.

Uit de krant

HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 10 minuten geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 20 minuten geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 27 minuten geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 31 minuten geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 34 minuten geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 56 minuten geleden
De N348 ligt er van 6 mei tot 2 augustus uit. Bron: Google Earth.
Info bijeenkomst over werkzaamheden N348 Algemeen 1 uur geleden
Liesbeth Borgonjen voor één van haar kunstwerken.
Extra grote wisselexpositie Liesbeth Borgonjen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Centraal Testamentenregister Columns 3 uur geleden
De Leuvenheimse beek is een fantastisch plek om te vertoeven. Foto: Monique Schuite.
Eigenheid van de dorpen wordt gewaarborgd Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van Reuversweerd Algemeen 3 uur geleden
Ontmoet elkaar en eet gezellig samen.
Samen eten tijdens de week van de Buurttafel? Algemeen 3 uur geleden
Maar liefst 112 muzikanten verzorgden een prachtig concert.
Seniorenorkest De Vriendenkring speelt fantastisch Algemeen 3 uur geleden
 v.l.n.r.: Mariska Tichem, Ingrid Timmer, twee huidige bewoners van de oude Beekwal, Joost Harkink, Vincent Buitenhuis en Reint Scholten.Foto: Antoinette
Feestelijke start bouw woonzorglocatie de nieuwe Beekwal in Eerbeek Algemeen 4 uur geleden