Afbeelding

Vier raadsvoorstellen op agenda gecombineerd raadsforum

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - De maand oktober staat zoals altijd vooral in het teken van de behandeling van de begroting, het gemeentelijk huishoudboekje voor volgend jaar. Maar uiteraard neemt de gemeenteraad in oktober ook andere besluiten. De (reguliere) besluitvormende raadsvergadering vindt plaats op donderdag 17 oktober. Deze vergadering wordt voorbereid in een zogenoemde forumvergadering. Omdat het aantal raadsvoorstellen beperkt is, namelijk vier, vindt er op donderdagavond 3 oktober e´e´n gecombineerd raadsforum voor de thema's ruimte, samenleving, bestuur en financie¨n. Iedereen is van harte welkom om het forum bij te wonen. De bijeenkomst is in de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen en begint om 20.00 uur.

Ee´n van de vier inhoudelijke onderwerpen is het voorstel om een nieuwe winkeltijdenverordening vast te stellen. Belangrijkste verandering daarbij is dat alle ondernemers de mogelijkheid krijgen om op zondag langer open te kunnen zijn, zodat klanten dan tussen 8-21 uur kunnen winkelen. Nu is dat nog van 10-20 uur. Een ander raadsvoorstel gaat over het controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2019 van de gemeente Brummen. Net als elke organisatie stelt de gemeente Brummen ieder jaar een overzicht op van het financie¨le reilen en zeilen: de jaarrekening. In opdracht van de gemeenteraad controleert een accountant deze jaarrekening. Sinds het jaar 2015 is Baker Tilly de accountant van de gemeente. Een accountant geeft zekerheid over de getrouwheid van de jaarrekening en beoordeelt de rechtmatigheid. Dit legt hij vast in een controleverklaring. In het controleprotocol geeft de raad de accountant aanwijzingen over de reikwijdte van de controle.

Het derde onderwerp dat aan bod komt is de vaststelling van een bestemmingsplan voor het perceel Voorstondensestraat 14 in Hall. Het gaat om een bouwplan voor een voormalig agrarische bedrijfswoning met een aantal bijhorende gebouwen. Omdat de nieuw geplande woning niet helemaal past in het huidige bouwvlak, is het aan de gemeenteraad om via een bestemmingsplanwijziging dit bouwplan mogelijk te maken. Het vierde raadsvoorstel op de agenda is het collegevoorstel om de Algemene Subsidieverordening aan te passen. Dit is nodig vanwege ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en rechterlijke uitspraken (jurisprudentie). Dit voorstel past ook in de afspraak om in 2019 en 2020 de gemeentelijke regels voor subsidieverstrekkingen onder de loep te nemen. De algemene subsidieverordening (ASV) is hierbij een belangrijk kader. Regelingen die onder de subsidieverordening vallen, worden ook binnenkort aangepast.

Meepraten? Dat kan!

Als inwoner kunt u meepraten tijdens het forum. Dit kan over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Maar ook kunt u een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten? Geef dit dan vooraf door aan de griffie van de gemeenteraad. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en het telefoonnummer (0575) 56 85 31. Wilt u meer weten over de onderwerpen die op de agenda staan? Ga dan naar de website www.brummen.nl. Daar vindt u de agenda van het forum met de bijhorende voorstellen. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis en het Servicepunt in Eerbeek.

Uit de krant

Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 24 minuten geleden
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 52 minuten geleden
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 58 minuten geleden
De lege hongerpotjes mogen weer gevuld voor goede doelen.
Actie hongerpot Algemeen 1 uur geleden
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 1 uur geleden
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Dier van de week Algemeen 1 uur geleden
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00