Logo brummensnieuws.nl

Maak gebruik van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning

  Gemeentenieuws

Brummen/Eerbeek – Heeft u ondersteuning nodig voor het keukentafelgesprek met een medewerker van Team voor Elkaar? Of Met een medewerker van WerkFit Brummen? Gaat u een uitkering aanvragen bij het UWV? Dan kunt u kosteloos gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner!

Hulp van iemand die met u meedenkt en samen met u het gesprek voorbereid kan prettig voor u zijn. Dat kan een familielid of een goede bekende van u zijn, Maar ook kunt u vragen om een cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang Gelderland. De cliëntondersteuner is onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. Hij of zij kan u (geheel gratis) informeren, adviseren en bijstaan bij het krijgen van de juiste ondersteuning.

Bij organisaties zoals TVE, WerkFit Brummen en UWV werken professionals die vanuit uw vraag en situatie onderzoeken hoe ze u het beste kunnen helpen. Zo'n gesprek is natuurlijk erg belangrijk voor u en vaak ook best spannend. Daarom vindt de gemeente Brummen het erg belangrijk dat een inwoner zichzelf ook goed voorbereid op dit gesprek. Wilt u gebruik maken van een onafhankelijke deskundige met wie u het gesprek voorbereid of die als ondersteuner aanwezig kan zijn bij het gesprek? Dat kan. Doe dat via de medewerkers van Team voor Elkaar. Maar u mag ook zelf rechtstreeks met het Adviespunt contact opnemen. Bel hiervoor (026) 384 28 26.

Onafhankelijk en deskundig

Het recht op onafhankelijke cliëntondersteuning is stevig verankerd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze vorm van hulp en ondersteuning van een inwoner sluit naadloos aan bij de gemeentelijke visie waarbij de vraag en situatie van een inwoner centraal staat. Niet voor niets gebruiken we in onze gemeente de slogan 'samen goed voor elkaar'. Met Zorgbelang Gelderland heeft de gemeente een organisatie ingeschakeld met ruime ervaring als het gaat om onafhankelijke ondersteuning aan cliënten. Deskundigen die u helpen uw situatie en uw mogelijkheden in kaart te brengen. Met u meedenken over wat u nodig heeft om verder te kunnen. Samen met u bekijken wat het beste bij u en uw situatie past. Maar u ook bij staan als u het lastig vindt de juiste woorden te vinden. En dit geheel gratis.

Uit recent onderzoek is gebleken dat driekwart van de mensen die gebruik maakt van een onafhankelijk cliëntondersteuner daar zeer tevreden over is.

Inwoners die een uitnodiging van Team voor Elkaar krijgen, ontvangen een folder over het keukentafelgesprek. Deze folder helpt niet alleen om een beeld te krijgen van het keukentafelgesprek maar verwijst ook naar de mogelijkheid om een onafhankelijke cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang Gelderland in te schakelen. In de folder vindt u ook informatie hoe u zich het beste kunt voorbereiden op het gesprek.

Bereikbaarheid Team voor Elkaar

De medewerkers van Team Voor Elkaar zijn bereikbaar via mailadres info@teamvoorelkaar.nl en op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer (0575) 568 568. Ook kunt u het inloopspreekuur bezoeken in Plein Vijf in Brummen of in het Servicepunt in Eerbeek. Exacte inloopdagen en -tijden vindt u op de website van het programma Samen Goed Voor Elkaar.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 30:

CONCENTRATIEDe oplossing voor week 36: