Afbeelding

Nieuwe samenstelling bestuur Stichting Sportkompas

Gemeentenieuws

Brummen/Eerbeek – Vanaf 21 februari bestaat het bestuur van Stichting Sportkompas weer uit 6 leden. Eerder deze week spraken burgemeester en wethouders al hun positieve oordeel uit over 4 nieuw te benoemen bestuursleden. Samen met 2 bestuursleden die deel uit blijven maken van deze stichting, is Sportkompas bestuurlijk weer op volle kracht. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze 6 bestuurders in de komende maanden een stevige bijdrage gaan leveren om van Stichting Sportkompas een stabiele organisatie te maken," laat sportwethouder Margriet Wartena weten. "Het bestuur bestaat uit deskundige personen die aan de ene kant binding hebben met onze gemeente en anderzijds ook volop bestuurlijke ervaring met zich meebrengen."

 

Eind vorig jaar lieten de bestuursleden van Stichting Sportkompas weten met ingang van 1 januari 2019 hun functie neer te leggen. Een voorstel van het college om tijdelijk 3 wethouders zitting te laten nemen in het bestuur, werd door de gemeenteraad met klem afgeraden. Reden voor het college om in lijn met de raadsuitspraak te zoeken naar een andere oplossing. "Het maatschappelijke belang van alle werkzaamheden die onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Sportkompas worden uitgevoerd, is groot," laat Wartena weten. "De bedrijfsvoering is niet in gevaar gekomen, maar wel gebaat bij een krachtig bestuur. We zijn blij dat 2 bestuursleden uit het bestuur, namelijk Marion van Wieringen en Pouwel Inberg, bereid zijn om bestuurslid te blijven. Zij krijgen vanaf nu gezelschap van Ingrid de Pagter, Trix van der Linden, Marius Werker en Ria Aartsen". Bij het begin van de raadsvergadering van 21 februari informeerde de wethouder mondeling de gemeenteraad over de nieuwe situatie. "Dinsdag heeft het college een positief advies gegeven over de 4 nieuw te benoemen leden. Zojuist heb ik vernomen dat het bestuur deze personen ook daadwerkelijk als bestuurders van de stichting heeft benoemd."

Waardering

Met de benoeming van de nieuwe bestuursleden, is het aftreden van Wessel van Soest, Mark Donatz, Willem Elshof en Natale David nu definitief. Wethouder Wartena: "Het gemeentebestuur is hen dankbaar voor hun jarenlange inspanning voor Rhienderoord en recent ook Sportkompas. Maar ook prijzen we hun bereidheid om als bestuurslid aan te blijven tot het moment dat er nieuwe bestuursleden zijn benoemd". Wartena benadrukt ook dat met de benoeming van de 4 nieuwe bestuursleden er nog geen definitief bestuur is gevormd. "Vooral de 4 nieuw benoemde leden gaan deze functie tijdelijk invullen. Eén van hun taken is werk te maken van het formeren van een definitief bestuur." Het college heeft er alle vertrouwen in dat het tijdelijke bestuur hierin zal slagen. De Pagter, Aartsen en Van der Linden beschikken over ruime bestuurlijke ervaring, zowel binnen een gemeente als bij andere organisaties. Werker is een ervaren jurist en samen met Van Wieringen en Inberg staat hij ook in deze interimfase borg voor de lokale vertegenwoordiging binnen het bestuur.

Notitie over toekomst

Een belangrijke taak in de komende periode is het opstellen van een notitie om te komen tot een stabiele organisatie bij de Stichting Sportkompas. Zowel financieel, bestuurlijk als organisatorisch. Nu er weer een vernieuwd bestuur is bij Stichting Sportkompas, kan het college deze taak samen met dit bestuur verder oppakken. Wethouder Wartena liet namens het college weten de hoop te hebben dat deze notitie eind april gepresenteerd kan worden. De gemeenteraad kan deze notitie dan nog betrekken bij de besluitvorming over bijvoorbeeld de eerste bestuursrapportage over 2019 en de perspectiefnota voor 2020-2023.

Sportkompas
Vanaf 2018 is Sportkompas verantwoordelijk voor het beheer van 3 sportaccommodaties in onze gemeente (De Bhoele, Rhienderoord en gymzaal Kloosterstraat) en het stimuleren van sport, beweging en gezondheid. Op de website stichtingsportkompas.nl is meer informatie te vinden over alle activiteiten van Sportkompas.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 21 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 21 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 22 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38