Afbeelding

Eerste besluitvormende raadsvergadering in nieuwe jaar

Gemeentenieuws

Brummen – Er staan weer enkele uiteenlopende onderwerpen op de agenda van de eerste besluitvormende raadsvergadering van dit jaar. Deze vindt plaats op donderdag 24 januari in de raadszaal van het Brummense gemeentehuis. De bijeenkomst is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 20.00 uur. U bent uiteraard van harte welkom om deze besluitvormende vergadering bij te wonen.

Drie onderwerpen worden op basis van de agenda zeker besproken. Het gaat om twee raads-voorstellen en een collegebesluit dat de raad wil bespreken. Een raadsvoorstel waarover de raadsleden met elkaar in debat gaan voordat een besluit wordt genomen is het al dan niet afgeven van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Dit met het doel om voor een periode van 25 jaar een zonnepark bij de Elzenbos in Brummen te realiseren. Zo'n verklaring is nodig omdat er sprake is van een afwijking van het geldende bestemmingsplan. Het andere raadsvoorstel dat de raad gaat bespreken gaat over de wijziging van de gemeenschappelijke regeling van Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ).

Ook is er vanuit de raad aangegeven dat ze het collegebesluit over het ontwerpbestemmingsplan voor de The Gallery willen bespreken. Dit plan moet een bijdrage leveren aan het oplossen van het parkeerprobleem bij dit Brummense bedrijf. Er is nu sprake van een ontwerpplan waar het college nog over gaat. De gemeenteraad komt op een later tijdstip aan bod. Namelijk als de raad door het college wordt gevraagd om over het definitieve ontwerp een besluit te nemen. Toch willen enkele raadsleden over het ontwerpplan van het college in de raad enkele vragen stellen. 

Hamerstukken

Over twee onderwerpen die als beslispunt op de agenda staan, wordt naar verwachting niet gedebatteerd. Deze raadsvoorstellen staan als 'hamerstuk' op de raadsagenda. Het gaat om het voorstel om in te stemmen met de mededeling van het college dat het maatregelen heeft genomen om zoveel mogelijk tekorten op het beschikbare budget voor het uitbetalen van uitkeringen op grond van de participatiewet, tegen te gaan. Deze maatregelen (en instemming daarmee door de raad) vormen één van de voorwaarden om een beroep te kunnen doen op extra beschikbare middelen bij het rijk (de zogenoemde vangnetregeling Participatiewet). Het andere voorstel is de verordening die is gericht op de kwaliteit van de vergunningverlening, toezicht en handhaving van het omgevingsrecht.

Ook staat de benoeming van mevrouw Diede Balduk tot tweede plaatsvervangend griffier op de agenda van de raad.

Vergaderstukken

U kunt de vergaderstukken raadplegen en downloaden via onze website  www.brummen.nl (kies bij 'bestuur en politiek' voor 'gemeenteraad' en vervolgens de groene button 'vergaderingen'). Ook liggen er voor belangstellenden exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Verder kunt u terecht bij de overheidsinformatiepunten in de bibliotheken in Brummen en Eerbeek.

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 4 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 5 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 5 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 5 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen gisteren
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20