Afbeelding

Grijze koppen op e-bikes

Columns

COLUMN: De drukke zomerse terrassen in Brummen en Eerbeek schijnen voorzitter Christo ten Veen gelijk te geven dat de Stichting Visit Brummen overbodig is geworden. Brummen is opgestegen in de vaart der volkeren. Zomerkoningin Sarina Wiegman heeft jarenlang haar boterham met pindakaas op een camping in Eerbeek gegeten. Is Brummen dus het bruisende recreatieoord waar een gemeentelijke nota over kwaliteitstoerisme van droomt? Optimistische plannenmakers in de publieke sector zien het al gauw ‘bruisen’. Geen plan zo fragiel of het bruist op het geduldige papier. In de praktijk is het meestal de stortbak in de plee.

Brummen is geen bestemming op zich, zegt de toeristennota van de gemeente. De succesfactoren zijn de door God geschonken Veluwe en het vakantiepark Landal-Coldenhove. De horecaondernemers in de dorpscentra en in het buitengebied hebben de loop er in gekregen en ze vertrouwen erop dat Brummen een toegangspoort van de Veluwe kan worden nu in Rheden de wegen naar de Posbank verstopt raken.

Je hoort het zelden van middenstanders, maar Christo ten Veen looft de gemeente. Ons dorpsbestuur heeft de provincie voor Eerbeek geïnteresseerd. Er is weliswaar rumoer vanwege een lekke vuilnisbelt, een logistiek centrum in het bos en een autoweg door de groene long van het dorp. Maar het maakt het verkeer veiliger en haalt de verwaarloosde beek uit de anonimiteit. De provincie bedenkt en betaalt en maakt van Eerbeek misschien een toeristenfuik. De horecaondernemers zien hun investeringen beloond met aanzwellend bezoek. Nunspeet en Vierhouten zijn stippen aan de horizon van Christo ten Veen.

‘De lokale marketing en productontwikkeling van Visit Brummen-Eerbeek werkt nog beperkt met het doelgroepen model’ volgens de toeristische kwaliteitsnota. De gemeente vraagt zich af welke doelgroep bij Brummen hoort. Het antwoord zie je op straat:. Grijze koppen op e-bikes.

Muus Grijs

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03