Logo brummensnieuws.nl

Blote billen

  Columns

Muus - Hij loopt in z´n blootje, de keizer heeft geen kleren aan, riep een jochie aan de kant. De kwajongen van Brummen is Hennie Beelen (v), fractievoorzitter van GroenLinks. Brummen is een prachtig dorp, maar het centrumplan Brummen vindt ze onzin, als je het vergelijkt met de opgave in Eerbeek. Niet zo lang geleden, in het politieke café, vergeleek discussieleider Piet Buwalda Eerbeek met het gebombardeerde Dresden uit de tweede wereldoorlog. Overdreven. Maar beide influencers zeggen in feite hetzelfde: Het desolate centrum van Eerbeek is niet te vergelijken met het dorpsschoon van Brummen.

Hun opstelling is een breuk met de plaatselijke zeden, die voorschrijven dat alles in tweeën moet. Doe je iets voor Brummen, dan ook iets voor Eerbeek en omgekeerd. Brummen een nieuw gemeentehuis, dan Eerbeek een dependance. Eerbeek een centrumplan, dan ook Brummen. B & W heeft een zedenverwildering op gang gebracht met de suggestie een van de bibliotheken te sluiten. De gemeente zit aan de grond en ze moet wat. Het zou een ton schelen, maar de bezuiniging is pm(*) gezet door de raad. Eerst praten. En dan, als compromis, een halve ton in plaats van een hele?

B & W predikt: Niet van alles een plakje minder, maar investeren in grote belangen en snijden in kleine. Na de val van De Muur werd in West-Duitsland een solidariteitsbelasting geheven voor het arme Oosten. In Brummen wilde het college een solidariteitsbelasting invoeren voor Eerbeek. Belastingheffing is een ondergeschoven kindje in onze gemeente en de verhoging zou niet verder gaan dan het Gelderse gemiddelde. Een lange lijst bezuinigingen werd bijgevoegd. De raad wilde er niet aan. De belastingverhoging werd gehalveerd en een reeks van bezuinigingen geschrapt.

GroenLinks laat de bomen graag tot aan de hemel groeien en vanuit de hoogte zag de kwajongen(v) Hennie Beelen blote billen.

*pm betekent: om te onthouden

Meer berichten
 


De oplossing voor week 49:

DEMONSTRATIEDe oplossing voor week 36: