Afbeelding

Kinderkledingbeurs is weer klaar voor de toekomst

Algemeen

EERBEEK - Het was niet voor het eerst dat de Kinderkledingbeurs in Eerbeek in het inmiddels 34-jarige bestaan op zoek moest naar een nieuw onderkomen. Maar met de definitieve sloop van de Steenbeekmavo aan de Derickxkamp, het onderkomen sinds 2003, brak wel weer een spannende zoektocht aan naar een vervangend pand. Het is de vrijwilligers gelukt. Inmiddels is de ideële beurs gevestigd in een winkelpand aan het Oranje Nassauplein 23. Ze zijn er blij mee. En wat mooi is: de komende tien jaar mogen ze er blijven.

Het is wat kleiner, zeggen bestuursleden Ria Boomsma, Hanny Rodijk en Gonny van der Ruijt, maar de locatie is perfect. Immers aan een plein waar winkels als de Dekamarkt, Action en Hema zorgen voor constante stroom bezoekers. Meer menselijk verkeer dan aan de Derckxkamp, al moet een deel van het publiek de nieuwe locatie wel nog weten te vinden.

Hoe dan ook. De 22 vrijwilligers die actief zijn bij de kledingbeurs, geassisteerd door partners, familie en handige vrienden stroopten begin dit jaar de mouwen op. En knapten het pand op, waarin voorheen onder meer een reisbureau en geldautomaat waren gevestigd. De indeling werd iets aangepast, er kwam een werkruimte en natuurlijk rekken en kasten om de kleding te presenten. En het aanbod is groot. De winkelrekken hangen werkelijk tjokvol met kleurig goed: broeken, rokjes, zwemkledij, jassen gesorteerd op grootte van maat 50 voor de allerjongsten tot en met 176 voor wie de basisschool heeft betreden. Twee keer per jaar wisselt de collectie: van zomer naar winter en omgekeerd.

En het is goed spul zeggen de drie bestuursleden. “We selecteren wel op kwaliteit. We krijgen veel kleding aangeboden gelukkig. Uit Eerbeek maar ook uit de verre omgeving. Die wordt gesorteerd. De kleding moet schoon zijn, niet kapot en ook een beetje passen binnen het modebeeld. Maar we nemen zowel de kleding van goedkopere merken als Zeeman of Primark op, als echte merkkleding. En daar hangt ook in onze beurs een verschillend prijskaartje aan. Bruikbare kleding die geen plek in de winkel krijgt, gaat rechtstreeks naar een van de goede doelen die door ons worden ondersteund.”

De kledingbeurs dient zo meerder ideële doelen. Mensen kunnen er overbodig geworden kleding op een verantwoorde manier kwijt. Van de verkoopprijs krijgen ze bovendien 40 procent, de rest is voor de winkel. Door de inbreng kunnen anderen weer tegen gunstige prijzen kleding kopen. Wat duurzaam is, maar ook prettig voor wie een wat krappere beurs heeft. Al is dat zeker niet uitsluitend de doelgroep. “Iedereen is hier welkom”, aldus de drie. “We willen de kleding een tweede gebruik geven en daarmee geld genereren voor goede doelen. Maar goed, als er klanten zijn bij wie we merken dat ze het echt niet breed hebben doen we niet moeilijk. Die kunnen gewoon om niet wat extra’s uitzoeken.”

De beurs maakt na aftrek van de kosten ongeveer duizend euro ‘winst’ per maand. Dat geld gaat naar goede doelen. Kleinschalige projecten, zeggen de bestuursleden. “Projecten binnen Nederland en in het buitenland. Wat ze gemeen hebben is dat ze betrekking hebben op kinderen en dat ze gericht zijn op scholing, gezondheid en voeding.”
De lijst van gesteunde doelen in verleden en heden is lang. Ze zijn terug te vinden op de site van de kledingbeurs. Op dit moment gaat het onder meer om Weeshuis Lion King op Bali, minima gemeente Brummen en het Sengerema Hospital in Tanzania.

Stichting KinderKleding Beurs is gevestigd aan het Oranje Nassauplein 23, 6961 CJ Eerbeek. Openingstijden:

  • Dinsdag.      12.30 uur – 15.30 uur
  • Woensdag   10.00 uur – 13.00 uur
  • Vrijdag         13.00 uur – 16.00 uur
  • Zaterdag      10.00 uur – 15.00 uur (Alleen de 2e zaterdag van de maand)
Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48