Luchtopname De Marshoeve. Bron: Google Maps
Luchtopname De Marshoeve. Bron: Google Maps

Vragen en zorgen bij raad over De Marshoeve

Algemeen

LOENEN - De Apeldoornse gemeenteraadsfracties van D66 en BVNL proberen met een lange lijst vragen meer duidelijk te krijgen hoe de nieuwe eigenaar van Camping De Marshoeve in Loenen te werk zal gaan. Op een eerste informatiebijeenkomst waren bewoners van de camping zo teleurgesteld dat koffiekopjes en stoelen door de zaal vlogen. “Kan het college zich voorstellen dat de huidige gebruikers zich overvallen voelen door de aankoop?” en “Waarom was de verantwoordelijk wethouder niet aanwezig bij de bijeenkomst?” vragen de raadsleden zich af.

Op 6 april gaf de Apeldoornse gemeenteraad groen licht voor de aankoop van de camping. Het recreatieterrein moet in de toekomst plaats maken voor woningen, mogelijk een kleine camping en eventueel natuur. De definitieve plannen moeten nog gemaakt worden.

Voor de meeste gebruikers van de camping kwam dit besluit als een overval. Op 26 april was de zaal van het Dorpscentrum in Loenen volgestroomd om van de gemeente te horen wat er ging gebeuren, wat de gemeente van de campingbewoners verwacht en wat zij van de gemeente mogen verwachten. Volgens de aanwezige bewoners was maar een ding duidelijk: Op 31 december 2024 moet de camping leeg zijn. Hoe, of er hulp komt van de gemeente, of de bewoners gecompenseerd worden zijn vragen waarop geen antwoord kwam.

Dat de genoemde datum van 31 december volgend jaar voor onbegrip zorgde is begrijpelijk. In het raadsvoorstel staat voor de ontruiming een termijn genoemd van drie jaar, dus uiterlijk april 2026. “Hoe valt dit met elkaar te rijmen?” vragen de raadsleden.

In de gemeenteraad had wedhouder Marco Wenzkowski ook gezegd dat er een communicatieplan klaarlag en dat de gemeente met de bewoners in gesprek zou gaan. De Apeldoornse raadsfracties vragen zich nu af hoe het communicatieplan eruitziet. Met de antwoorden op de raadsvragen willen ze het ook graag ontvangen.

Gewaarschuwd

Tijdens de behandeling van de aankoop in de gemeenteraad was al gewaarschuwd dat de aankoopkosten van bijna zes miljoen euro niet voldoende zal zijn. Volgens de Recronvoorwaarden hebben gebruikers recht op een vergoeding. Onduidelijk is of die voorwaarden van toepassing zijn. Veel bewoners staan bij de gemeente Apeldoorn ingeschreven. “In hoeverre is het college in dat kader bereid om er alles aan te doen om met haar inwoners (in dit geval gebruikers en bewoners van De Marshoeve) een redelijke en billijke transitieregeling te treffen,” vragen Vivian Oosterhoff (BVNL) en Robert Jan Jonker (D66) zich af.

Uit de krant

Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 4 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 4 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 5 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 6 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 6 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 6 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03