Luchtopname De Marshoeve. Bron: Google Maps
Luchtopname De Marshoeve. Bron: Google Maps

Vragen en zorgen bij raad over De Marshoeve

Algemeen

LOENEN - De Apeldoornse gemeenteraadsfracties van D66 en BVNL proberen met een lange lijst vragen meer duidelijk te krijgen hoe de nieuwe eigenaar van Camping De Marshoeve in Loenen te werk zal gaan. Op een eerste informatiebijeenkomst waren bewoners van de camping zo teleurgesteld dat koffiekopjes en stoelen door de zaal vlogen. “Kan het college zich voorstellen dat de huidige gebruikers zich overvallen voelen door de aankoop?” en “Waarom was de verantwoordelijk wethouder niet aanwezig bij de bijeenkomst?” vragen de raadsleden zich af.

Op 6 april gaf de Apeldoornse gemeenteraad groen licht voor de aankoop van de camping. Het recreatieterrein moet in de toekomst plaats maken voor woningen, mogelijk een kleine camping en eventueel natuur. De definitieve plannen moeten nog gemaakt worden.

Voor de meeste gebruikers van de camping kwam dit besluit als een overval. Op 26 april was de zaal van het Dorpscentrum in Loenen volgestroomd om van de gemeente te horen wat er ging gebeuren, wat de gemeente van de campingbewoners verwacht en wat zij van de gemeente mogen verwachten. Volgens de aanwezige bewoners was maar een ding duidelijk: Op 31 december 2024 moet de camping leeg zijn. Hoe, of er hulp komt van de gemeente, of de bewoners gecompenseerd worden zijn vragen waarop geen antwoord kwam.

Dat de genoemde datum van 31 december volgend jaar voor onbegrip zorgde is begrijpelijk. In het raadsvoorstel staat voor de ontruiming een termijn genoemd van drie jaar, dus uiterlijk april 2026. “Hoe valt dit met elkaar te rijmen?” vragen de raadsleden.

In de gemeenteraad had wedhouder Marco Wenzkowski ook gezegd dat er een communicatieplan klaarlag en dat de gemeente met de bewoners in gesprek zou gaan. De Apeldoornse raadsfracties vragen zich nu af hoe het communicatieplan eruitziet. Met de antwoorden op de raadsvragen willen ze het ook graag ontvangen.

Gewaarschuwd

Tijdens de behandeling van de aankoop in de gemeenteraad was al gewaarschuwd dat de aankoopkosten van bijna zes miljoen euro niet voldoende zal zijn. Volgens de Recronvoorwaarden hebben gebruikers recht op een vergoeding. Onduidelijk is of die voorwaarden van toepassing zijn. Veel bewoners staan bij de gemeente Apeldoorn ingeschreven. “In hoeverre is het college in dat kader bereid om er alles aan te doen om met haar inwoners (in dit geval gebruikers en bewoners van De Marshoeve) een redelijke en billijke transitieregeling te treffen,” vragen Vivian Oosterhoff (BVNL) en Robert Jan Jonker (D66) zich af.

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48