Afbeelding

“Rhienderen Werkt !”

Algemeen

BRUMMEN - “Binnen de eerste drie seconden weet je of je welkom bent of niet”, dat is de lijfspreuk van Teco Jochems van Stichting Philadelphia afdeling Rhienderen Werkt !; een dagbestedings locatie in Brummen. Een bevlogen man die vol passie praat over wat hem drijft in het contact met de medemens. “Je ontmoet de hele dag die ander en de vraag is dan, wat verbindt ons? Onze wens is om inclusiviteit te vieren. We hebben er allemaal de mond van vol maar wat betekent het in de praktijk en hoe inclusief is dat? Er is een verschil tussen iets zeggen en iets doen”.

De kernwaarden die ”Rhienderen Werkt !” hanteert zijn Samen Vertrouwen Liefde en Passie. 

“Daar bouwen we alles op”, zegt Teco. “Het is voor ieder mens belangrijk om te weten dat je er toe doet. Jij maakt het verschil en je bent goed zoals je bent. Dit kan alleen groeien als je vanuit vertrouwen ruimte krijgt om in een veilige omgeving te kunnen doen wat bij je past. Binnen Rhienderen Werkt ! kijken we ook hoe we hierin een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. 

Uiteindelijk staat alles ten dienste van de deelnemer, het ontwikkelen van vaardigheden, zeggenschap vergroten en identiteit ontdekken. Dat betekent voor ons soms ook keihard werken binnen alle regels en protocollen. 

Om e.e.a tot stand te brengen wordt er getracht maatwerk te leveren. Hier worden diverse tools voor ingezet.

Bovendien houden deelnemers ons ook regelmatig een spiegel voor en daarmee laten ze zien dat we elkaar nodig hebben”.

“Rhienderen Werkt !” ontvangt in totaal ca. 70 deelnemers die vanuit diverse dorpen rondom Brummen komen. 

Binnen Philadelphia zijn er 3 afdelingen met verschillende soorten werk en dagbesteding. Er worden veel mooie dingen gemaakt waarmee extra inkomsten worden gegenereerd. Ook wordt er geparticipeerd met bedrijven die vanuit het maatschappelijke belang deelnemers vragen bij hun productie. Zo is er o.a. een samenwerkingsproject met het kinderfietsplan van de ANWB. 

“Er zijn veel ideeën maar we hebben een tekort aan vrijwilligers”, zegt Teco. Onze fietsen werkplaats kan nog wel een vrijwilliger gebruiken. Ook de houtafdeling, waar we nu allerlei producten maken, willen we graag gaan uitbreiden. Het lijkt ons fantastisch om een plantenasiel op te zetten en een thee tuin te realiseren, echter gaat dit niet lukken zonder de betrokkenheid van die vrijwilliger.
We zijn ook echt op zoek naar bedrijven, stichtingen en organisaties die willen participeren in ons product “Talent Werkt “, waarin de deelnemer zelfstandig ondersteunende werkzaamheden kan verrichten voor hen. Heb je interesse? Neem dan contact op met: teco.jochems@philadelphia.nl

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48