Afbeelding

Maart schiet alle kanten op

Algemeen

REGIO - De temperatuur schiet deze dagen alle kanten op en dat is typisch voor maart. Zowel echte voorjaarswarmte als winterkou liggen dicht in de buurt van ons land. Hierdoor kan het weer van dag tot dag sterk wisselen.

Na de sneeuw en vorst warmde het gisteren sterk op en vanmiddag wordt het zelfs 13 graden in het noorden tot lokaal 18 in het zuiden. Echt lekker is het niet, doordat het stevig waait. Dat maakt het voor het gevoel een stuk frisser. Vanaf vanavond zet de temperatuur weer een sterke daling in. Morgenavond is er weer kans op winterse buien en in de nacht naar woensdag kan het weer glad worden door bevriezing van natte wegen. Vervolgens gaat de temperatuur in stappen weer omhoog naar ruim 15 graden op vrijdag. Daarbij blijft het wisselvallig met geregeld buien en regenzones die over ons land heentrekken.

Dat de temperatuur zo sterk wisselt in maart komt doordat zowel de tegenstellingen in temperatuur tussen Noord- en Zuid-Europa toenemen. In Scandinavië wintert het nog volop door in maart, terwijl Zuid-Europa al sterk opwarmt. Dit keer gaat die opwarming bijzonder snel met al zeldzaam vroege tropische dagen in Spanje. In Nederland pikken we vaak van beide weertypes wat mee en dit jaar bevinden we ons voortdurend in het grensgebied van beide luchtsoorten. Op de grens van beide luchtsoorten ontstaan ook gemakkelijk neerslaggebieden en buien. En ook de wind is dan nadrukkelijk aanwezig.

De ene dag kunnen we ons aan de zachte kant van de grens bevinden en de andere dag weer aan de koude kant. Dit veroorzaakt de typische maartse wisselvalligheid. Overigens geldt deze grilligheid net zo goed voor april. Ook dan gaat de temperatuur vaak nog alle kanten op.

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23