Afbeelding

Tijdelijke woningen Oekraïners

Algemeen

EERBEEK - Op een braakliggend terrein bij Sportpark de Veldkant in Eerbeek laat de gemeente Brummen in april zestien tijdelijke woningen (maximaal 10 jaar) voor Oekraïense vluchtelingen plaatsen. Het gaat om twee blokken van acht woningen verdeeld over twee bouwlagen. 

Streven is de Oekraïners die in het ABK-huis in Hall verblijven medio april in Eerbeek onder te brengen. De opvanglocatie in Hall is in april 2022 in gebruik genomen, met de afspraak dat dit voor maximaal een jaar zou zijn. Vandaar dat de gemeente naar een alternatief is gaan zoeken en op het voormalige trainingsveld van Eerbeekse Boys is uitgekomen. De gemeente is hiervan de eigenaar.

Voor buurtbewoners en andere belanghebbenden zijn er inmiddels twee informatiebijeenkomsten gehouden waarbij iedereen kon meepraten en meedenken. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de woonunits anders worden gesitueerd dan de bedoeling was. Dit om ongewenste inkijk bij omwonenden te voorkomen.

Later dit jaar wil de gemeente op hetzelfde terrein maximaal 32 tijdelijke woningen laten verrijzen. Hierover is zij in gesprek met woningcorporatie Veluwonen. Deze woonunits zijn bestemd voor ‘spoedzoekers’; starters op de woningmarkt (met name Eerbeekse jongeren) en mensen die vanwege privéomstandigheden met spoed onderdak nodig hebben.

Met het oog op de geplande tijdelijke woningen voor Oekraïense vluchtelingen beginnen binnenkort al de voorbereidende (grond)werkzaamheden. 

De ontheffing van het bestemmingsplan en de vergunning voor de eerste zestien tijdelijke appartementen worden naar verwachting op dinsdag 14 februari door de gemeente gepubliceerd. Er is dan ook gelegenheid om eventueel hiertegen bezwaar aan te tekenen.

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23