Afbeelding

Verhuiscoaches nu ook in Brummen actief

Algemeen

REGIO - Oudere inwoners die een huis huren van Veluwonen en willen verhuizen kunnen binnenkort een beroep doen op een verhuiscoach. Deze ondersteunen mensen in hun zoektocht naar een andere woning. De gemeente Brummen, woningcorporatie Veluwonen en de provincie Gelderland zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. 

Het achterliggende idee van de inzet van verhuiscoaches is om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Want als oudere inwoners verhuizen naar een kleinere, meer passende woning, kunnen andere mensen terecht in de eengezinswoning die zij vrijmaken. Zo kunnen jonge, startende huishoudens worden geholpen. Benadrukt wordt dat de hulp volkomen vrijwillig is. ‘Uitgangspunt is dat iedereen een huis heeft waar hij of zij prettig woont.’ Het komt vaak voor dat iemand ervaart dat hij of zij in een te groot huis woont omdat de kinderen de deur uit zijn. Of het onderhouden van een tuin wordt teveel of iemand wordt minder goed ter been waardoor het beter is om te kijken naar een gelijkvloerse woning. 

Inzicht in woonlasten

De verhuiscoaches richten zich vooral op oudere bewoners van huizen van Veluwonen. Zij kunnen op verschillende manieren hulp bieden. De coaches hebben inzicht in het huizenaanbod. Aan de hand van de persoonlijke situatie en woonwensen kunnen ze zo de goede weg wijzen en desnoods contacten leggen met instanties. Ook besteden verhuiscoaches aandacht aan de financiële aspecten van verhuizen. Vaak is de huur van een andere woning hoger, maar de energielasten daarentegen lager. Bovendien zijn er regelingen waarop een huurder mogelijk een beroep kan doen. De verhuiscoaches geven inzicht in het totale kostenplaatje. En om de drempel tot verhuizen te verlagen biedt de provincie Gelderland bovendien de mogelijkheid om een verhuisvergoeding te verstrekken van €2000,00. 

Proefperiode 2 jaar

De samenwerking tussen Veluwonen, gemeente en de provincie geldt vooralsnog voor een periode van 2 jaar. ‘Een mooie periode om het succes te beproeven,’ zegt de gemeente. Na afloop van die periode kan het effect gemeten worden en beoordeeld worden of er een andere vorm gezocht wordt om dit project voort te zetten.

Huurders van Veluwonen krijgen nadere informatie zodra de verhuiscoaches voor hen beschikbaar zijn. Dit geldt met name voor de huurders in de gemeente Brummen. Oudere huurders in de Apeldoornse dorpen kunnen nu al de hulp inroepen van een verhuiscoach.

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23