Trucker Toon Klomp uit Eerbeek kijkt positief terug op zijn deelname aan het NK Veiligste Chauffeur 2022. Foto: Gerlinde Schrijver
Trucker Toon Klomp uit Eerbeek kijkt positief terug op zijn deelname aan het NK Veiligste Chauffeur 2022. Foto: Gerlinde Schrijver

Trucker net geen ‘Veiligste Chauffeur’

Algemeen

EERBEEK - Het raken van een pilon (”hij viel niet eens om”) tijdens de eerste rijproef heeft Toon Klomp waarschijnlijk een podiumplek gekost bij het NK Veiligste Chauffeur 2022. De 50-jarige Eerbekenaar streed zaterdag 1 oktober op het TT-circuit in Assen in de regen met negentien andere truckchauffeurs om de eer en de TVM Award.

Hoewel hij niet bij de eerste drie eindigde, ging Toon allerminst met lege handen naar huis. Zo kreeg hij een oorkonde, een bos bloemen en een waardecheque van JobTrans voor een baantraining (inclusief het aanleren van een noodstop) op vliegveld Lelystad. Verder mogen alle finalisten naar het Zweedse Göteborg, waar zij de fabriek en het democentrum van Volvo Trucks én het Volvo Museum gaan bezoeken. “We hebben dit allemaal als slagroom op het toetje gekregen.” Toon werkt al dertig jaar bij Vos Transport waarvan 25 jaar als internationaal chauffeur. Het was de eerste keer dat hij meedeed aan de Veiligste Chauffeur-competitie. “Ze hadden mij vanuit het bedrijf opgegeven. Ik kan alles sturen, maar ga nooit zeggen dat ik de beste chauffeur ben. Als je dan een keer een paaltje omrijdt, krijg je de halve wereld over je heen.” 

Via een online-test en daarna de halve finale met pittige proeven wist Toon zich voor de eindstrijd in Assen te plaatsen. “Het was leuk om mee te doen. Ik gun het de Friese winnaar uit mijn groep van harte!”

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03