Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: Victor Krijt</p>

Foto: Victor Krijt

IJsselruiters succesvol tijdens de Gelderse Kampioenschappen

BRUMMEN - Afgelopen weekeind was het een drukte van belang aan de L.R. Beijnenlaan te Brummen, want vrijdag en zaterdag vonden hier de Gelderse Kampioenschappen plaats voor de pony’s en paarden. (regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland)

De deelnemers die aan de start kwamen, waren de beste combinaties (ruiters/pony of paard) van de provincie Gelderland en Flevoland. Er werd hard gestreden voor de kampioenstitels en prijzen.

Naast de ruim 700 deelnemers, was er ook veel publiek aanwezig, om aan te moedigen of om te kijken naar mooie sport. Mede door de enorme inzet van de vele vrijwilligers, zijn deze kampioenschappen succesvol en zeer plezierig verlopen. Naast al het werk dat door iedereen is verzet, zijn er door de RV & PC de IJsselruiters ook een groot aantal successen behaald zowel op individueel gebied als in teamverband. Zo werd Felyne Boschloo-Karsijns, met haar pony Mumbus Kyan, Regiokampioen in de klasse M1/M2/AB dressuur pony’s. Sophie Welmers reed met haar paard Moulin Rouge, zij werden reserve kampioen M1 dressuur bij de paarden. Yvonne Breukink behaalde met Keep in Mind JB een 3e plaats in het springen 1.20m. Alle drie de combinaties hebben hiermee een ticket voor het NK bemachtigd in Ermelo wat eind augustus zal plaats vinden. Naast de individuele prestaties waren er ook teamprestaties. Zo zijn door RV & PC de IJsselruiters namelijk 2 kampioenstitels behaald!

Het viertal paarden, onder leiding van Annalies Harenberg-Huisman met in het team: Brita Santing, Tanja Santing, Stephanie Man in het Veld, Maud Briët en Katinka van der Weerden, reden in een harmonieuze proef naar de winst in de klasse M dressuur en werden daarmee regiokampioen.

Daarnaast werd het paarden team IJsselruiters 2 met daarin de volgende ruiters: Lisanne Der Nederlanden (dressuur), Sophie Welmers (dressuur), Kevin Berends (dressuur), Marieke Luymes (dressuur en springen) , Brita Santing (springen), Vera van Winkoop (springen), Yvonne Breukink (springen) ook regiokampioen tijdens de verenigingskampioenschappen. Beide teams hebben hiermee ook een ticket behaald voor het NK wat 20 augustus zal plaats vinden in Ermelo. Al met al kijkt iedereen terug op een zeer succesvol weekeind en wenst ieder iedereen succes op het NK.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: