Logo brummensnieuws.nl

Theetuin en B&B De Kronkelwaard, een heerlijke rustplek langs de IJssel

BRUMMEN - Ga je fietsen over de dijk langs de IJssel in Brummen, dan is er een heerlijke nieuwe plek die bijdraagt aan het genieten van onze omgeving en zo dichtbij! We spreken over Theetuin en B&B De Kronkelwaard.

Vanuit de verte zie je de groene oase al liggen met de frisse blauwe parasolletjes. Ter plekke waan je je een beetje in Frankrijk met de diversiteit aan stoeltjes en tafeltjes en vaasjes gevuld met verse bloemen. De beplanting op het terras moet nog groeien maar je ziet al aan de contouren hoe het moet gaan worden. De wind, die speelt met de punten van de gebloemde tafelkleedjes, is heel aangenaam op een warme dag. Het uitzicht over de omgeving laat niets te wensen over.

Eigenaresse en gastvrouw Liesbeth Booltink zag een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Haar jarenlange ervaring in de horeca, opgedaan in Nieuw Zeeland, zet ze nu in om haar eigen gasten te verwennen samen met haar man Dave, die is opgegroeid in De Hoven. “Soms weet je gewoon wat je moet doen en volg je je intuïtie. We zijn een samengesteld gezin en de wens was een ruime plek voor ons allemaal en wat meer achteraf. Dat was nog niet zo eenvoudig te vinden en of het zo moest zijn, liet het bestemmingplan het ook toe om de Kronkelwaard te beginnen, dus alles viel op z’n plek”.

Je ziet het en je proeft het: hier wordt gewerkt vanuit het hart. Doen wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Zo zou het moeten.

Barista koffie, authentieke theesoorten, all day breakfast en lunch met eigengemaakte taartjes, verse soep en rijk belegde biologische boterhammen, de menukaart is uitgebreid. Ook voor een high tea kun je terecht mits op afspraak.

Alles maakt en bakt Liesbeth zelf van zoveel mogelijk lokale producten of uit eigen tuin. “We willen het kleinschalig houden om de kwaliteit te bewaren maar ook om het persoonlijk te houden, dat is the key van ons concept. Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de website: www.dekronkelwaard.nl. Iedere woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: