Logo brummensnieuws.nl

Stroomonderbreking

BRUMMEN - Op vrijdag 8 en op woensdag 13 juli viel de stroom uit bij een dikke duizend huishoudens in het dorp Brummen. In beide gevallen duurde het ongeveer 2 uur tot de lamp, maar vooral ook de koelkast weer aanging. Gaan we Amerikaanse toestanden meemaken waar, door slecht onderhoud aan de elektrische infrastructuur, de stroomlevering onzeker is?

“Het was puur een kwestie van ongelukkig toeval” zegt woordvoerder Francé Verdeuzeldonk van Liander. “Op 8 juli werd er een test op de 10 kilovolt kabel gedaan. Daarbij ontstond een stroomonderbreking. Op 12 juli klapte er een vermogens-schakelaar in het middenspanning gedeelte uit. Normaal gesproken schakelt dat snel door naar een andere, maar nu werkte dat niet naar behoren. Deze schakelaar wordt vervangen, maar ze moesten even zoeken waar het probleem zat” aldus Verdeuzeldonk.

Er lijkt geen oorzakelijk verband te zijn in de toename aan zonnepanelen op de daken en deze verstoringen. “Na de hoogspanning vanuit de energiecentrales van Tennet gaat het naar middenspanning van Liander, dan naar het laagspanningsdeel dat de huishoudens van stroom voorziet”. Liander verwacht dus niet dat we daardoor vaker zonder stroom komen te zitten. Uitgesloten dat de stroom weer eens zal uitvallen kan Liander vanzelfsprekend niet, maar voor nu is de koelkast, vriezer en schakelklok weer in veilige handen. De vakantieplannen hoeven dus niet in de ijskast!

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: