Maatregelen om wachtend vrachtverkeer van weg te halen

Algemeen

EERBEEK - De papierbedrijven in Eerbeek en Provincie Gelderland gaan maatregelen nemen om wachtende vrachtwagens minder op de openbare weg te laten parkeren. Deze vrachtwagens kunnen gevaarlijke verkeerssituaties opleveren voor andere weggebruikers. Ook belemmeren ze op diverse plekken de doorstroming.

Het probleem is het grootst rond de grotere fabrieken op de Coldenhovenseweg en Harderwijkerweg. Hier vindt dagelijks veel in- en uitgaand transport plaats. Vrachtwagenchauffeurs gebruiken de openbare weg nu om te wachten totdat ze bij de fabrieken kunnen laden of lossen. Omdat deze bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor een goede en veilige afhandeling van het vrachtverkeer, hebben zij de taak om de vrachtwagens zoveel mogelijk van de openbare weg af te krijgen. In de afgelopen maanden is samen met de fabrieken gekeken naar welke maatregelen zij kunnen treffen om bij te dragen aan een verbetering van de leefbaarheid en de veiligheid op de openbare weg.

Een aantal bedrijven dat beschikt over voldoende ruimte op eigen terrein onderzoekt de mogelijkheid om inkomende vrachtwagens op eigen terrein op te vangen. Dan gaat het om aanpassingen op het terrein zoals het verplaatsen van de personeels- of bezoekersparkeerplaats, het creëren van extra opstelplekken of het plaatsen van een extra weegbrug. Ook zijn er ideeën over het invoeren of aanpassen van tijdsloten voor vrachtwagens.

Maar niet alle bedrijven beschikken over voldoende ruimte op eigen terrein voor de opvang van vrachtwagens. Vandaar dat er ook samen met de collega’s wordt gekeken of tijdelijke opvang van vrachtwagens op hun terrein mogelijk is.

De Coldenhovenseweg en Loubergweg hebben daarbij ook te maken met vrachtwagenchauffeurs die zoekende zijn naar het juiste adres of bij het verkeerde bedrijf het terrein op rijden. Dit levert onnodige rij- en keerbewegingen op. Het idee is om voor de Coldenhovenseweg en Loubergweg de bebording naar de bedrijventerreinen aan te passen. Door te kiezen voor een uniforme en duidelijk herkenbare stijl voor de bebording, is het de verwachting dat dit de vindbaarheid van de terreinen verbetert. Het idee voor het bebordingsplan werken de bedrijven de komende maanden verder uit.

Naast de initiatieven van de bedrijven is er ook focus op het aanpassen van het wegennet in Eerbeek-Loenen. Met als doel de leefbaarheid en de veiligheid te verbeteren. Daarbij worden onder meer de maximumsnelheden voor de diverse wegen onder de loep genomen.

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 5 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43