Logo brummensnieuws.nl

Regiokampioenschappen bij De IJsselruiters

BRUMMEN – Op 29 en 30 juli 2022 organiseert De IJsselruiters voor de 3e maal de Regiokampioenschappen voor Gelderland en Flevoland voor pony’s en paarden.

De vereniging kan ook dit keer weer gebruikmaken van de terreinen van Joop Breukink. Deze liggen direct tegenover de manege.

Zo’n veertig vrijwilligers zullen iedere dag in de weer zijn om van het evenement een succes te maken. Nu al zijn vrijwilligers bezig met de voorbereidingen en een week voor aanvang van het evenement zal er worden begonnen met de opbouw van het terrein.

Deelnemers zijn de beste ruiters uit Gelderland en Flevoland. Zij strijden voor de prijzen. De beste ruiters van dit kampioenschap worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo in september. Het programma in Brummen is gevarieerd met dressuur, springen, vier- en zestallen Kür op muziek en verenigingskampioenschappen. Meedoen aan dit kampioenschap betekent dat je drie ruiters moet afvaardigen in de dressuur en drie in het springen. De vereniging met de meeste punten is kampioen.

Een Kür op muziek is te vergelijken met bijvoorbeeld het synchroon zwemmen. De oefeningen met vier of zes ruiters moeten alle verplichte oefeningen zo goed mogelijk gelijk en tegelijk moeten doen.

Het belooft een mooi spektakel te worden, voor deelnemers en de toeschouwers. Het terrein aan de L.R. Beijnenlaan te Brummen is fraai gelegen en de toegang is gratis!

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: