Autobedrijf Jan Scherpenzeel. Bron: Google Maps
Autobedrijf Jan Scherpenzeel. Bron: Google Maps

Autobedrijf Veldkantweg 87 verdwijnt

Algemeen

EERBEEK - Het autobedrijf Jan Scherpenzeel aan de Veldkantweg 87 verdwijnt vermoedelijk. De bedrijfswoning wordt omgezet in een burgerwoning. Kleinschalige, weinig hinder veroorzakende bedrijvigheid blijft mogelijk. In ruil voor het afschalen van de bedrijvigheid te midden van woningen, mag de eigenaar onder voorwaarden een woning bouwen aan de Ringlaan ter hoogte van de Weverweg. Het college van burgemeester en wethouders van Brummen heeft met het voorstel ingestemd.

Het bedrijf zit al lang op de plek en is potentieel hinderlijk voor de omgeving, vooral omdat woningen op (zeer) korte afstand liggen. Eigenaar Scherpenzeel wil onder meer gezien zijn leeftijd op termijn het garagebedrijf verkopen of verhuren. In principe staat het bestemmingsplan een hele reeks andere bedrijvigheid toe op de plek als bijvoorbeeld een bedrijf voor chemische kantoorbenodigdheden of een autospuiterij. Die zouden mogelijk hinder kunnen veroorzaken voor de omgeving. Ook ligt in de huidige situatie een verhard buitenterrein voor de stalling van auto’s rond het bedrijf, wat eveneens qua uitstraling in de woonbuurt niet heel fraai is. Scherpenzeel zou het liefst vier appartementen op de locatie realiseren, maar dat kan niet vanwege de geurbelasting van de nabijgelegen papierindustrie.
De gemeente noemt het afwaarderen van de bedrijfslocatie “wenselijk” en ziet een kans. Door de bedrijfswoning om te zetten naar een burgerwoning en uitsluitend kleinschalige bedrijvigheid binnen de bestaande bijgebouwen toe te staan, sluit de locatie beter aan bij de bestaande woonomgeving. Het buitenterrein kan hierbij bovendien worden vergroend. Daarbij is het een optie om uitsluitend in het bestaande bedrijfsgebouw en ondergeschikt aan het wonen nog een kleinschalig bedrijf van maximaal milieu categorie 1 toe te staan. Daarbij gaat het om kleinschalige, inpandige bedrijvigheid die geen parkeerdruk veroorzaakt of buitenopslag vraagt.

Onder normale omstandigheden zou de gemeente niet toestaan dat er op de locatie Ringlaan/Weverweg (eigendom van Scherpenzeel) een woning zou worden gebouwd. De plek is net gelegen in het buitengebied (westzijde Ringlaan) en vormt in de huidige situatie een overgangsgebied. Daarom wil de gemeente dat terughoudend wordt omgegaan met verdere verdichting en verstening. Ter compensatie van de ontwikkeling aan de Veldkantweg wil Brummen echter meewerken. Daarbij gelden voor de inrichting van het perceel en plaatsing van de woning wel eisen die getoetst zullen worden door de adviseur ruimtelijke kwaliteit van het Gelders Genootschap.

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 9 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43