Logo brummensnieuws.nl

Tentoonstelling in Gallery Aaldering

BRUMMEN - Tot en met 3 september zal Fred Baas zijn ‘Fine Art Prints’ tentoonstellen in Gallery Aaldering.

Fred is al sinds zijn kinderjaren bezig met het tekenen van auto’s, voornamelijk klassieke auto’s. Niet alleen auto’s, het uiterst gedetailleerd tekenen van oude gebouwen houdt hem ook zo nu en dan bezig. Na een tijdje ook geschilderd te hebben, werkt hij nu voornamelijk digitaal. Het kladblok is een tablet geworden en het potlood en de pen een digitale pen. Voor de rest is de werkwijze eigenlijk hetzelfde gebleven. Old meets new, zeg maar.

De serie automotive Fine Art prints kenmerkt zich door veel tonaal kleurgebruik. De stijl omschrijft Fred als cartoonachtig met een hoge mate van realisme. De inspiratie voor dit effect wordt vooral gehaald uit de stripboeken die hij vroeger veel las van Hergé (Kuifje) en Michel Vaillant. Een soort Pop art, maar dan zonder de “Wow” en “Vroooom” effecten. 

Veel aandacht zit er ook in de achtergrond van de art prints. Op afstand lijkt het vaak een eenvoudige geometrische vorm, maar vaak heeft het te maken met de “leef omgeving” van de auto’s. Zoals een ravijn bij de Jeep Cherokee, of een Schots meer bij de Jaguar E-type. Dus zeker de moeite waard om het werk iets dichter te bekijken. Al zijn de latere werken wel wat abstracter qua achtergrond geworden.

De Fine Art prints worden in alleen in een zeer beperkte oplage gemaakt, van elk hooguit 10. Wil je het nog exclusiever, dat kan. Fred werkt ook in opdracht, in dat geval blijft de afdruk slechts beperkt tot 1. 

Kom vooral even kijken bij Gallery Aaldering naar deze kunstwerken, waar een aantal van de getekende klassiekers ook in het echt te aanschouwen zijn. Voor verkoop informatie en meer kan je terecht op www.fredbaas.com of volg Fred op Instagram @fredbaas. Zo blijf je op de hoogte van zijn laatste creaties.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: