Logo brummensnieuws.nl

Kunstmanifestatie i.v.m. 400 jaar De Middelste Molen

LOENEN - In het kader van het 400-jarig bestaan wordt 25 juni tussen 10:00 en 16:00 uur bij de Middelste Molen een kunstmanifestatie gehouden. Het programma is als volgt:

Yusuf Akkaya demonstreert Ebru, de Turkse kunstvorm van papiermarmeren. Dit is een eeuwenoude techniek waarbij verf op verdikt water drijft, daarop aangebracht met behulp van paardenhaarkwasten en andere unieke gereedschappen. De resulterende, betoverende motieven worden hierna overgebracht op paper.

Astrid Bulsink demonstreert Cyanotype Met Astrid Bulsink maken we kennis met het Cyanotype-proces ofwel “blauwdrukken” op papier.
Deze techniek uit 1842 voegt twee chemicaliën samen, die na blootstelling aan sterk licht veranderen in een prachtig Pruisischblauw beeld met witte lijnen en tonen.

Hanne Mahler demonstreert ecoprinten, suminagashi en boekbinden.
Eco printen: met natuurlijke verfstoffen van rode uien, kurkuma en blauwhout zal Hanne Mahler mooie plantenafdrukken op papier maken.
Suminagashi betekent letterlijk ’drijvende inkt’. Het is een eeuwenoude Japanse marmertechniek die zich in de 12e eeuw ontwikkelde.

Betty Disco & Miriam van der Linden
De papierkunstenaars Betty & Miriam gaan schilderen met fijn gemalen papierpulp met behulp van kwasten, sjablonen en knijpflessen. Bezoekers mogen ook meewerken aan een groot werkstuk. Ook exposeren Betty & Miriam papierkunst in het Lex Lokaal atelier naast de papierfabriek.

De toegang is gratis.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: