Logo brummensnieuws.nl

Oostenrijk in Oekense sferen

OEKEN - Na 3 jaar wachten kwam er voor de OC Oeken in maart het langverwachte lichtpuntje aan de horizon: Het Oekens Feest kan weer georganiseerd worden!

In het weekend van 17-18-19 juni werd deze gehouden onder tropische temperaturen wat enigszins in tegenstelling stond met het thema Oostenrijk. Vrijdagavond ging van start met een mooie fietstocht door de omgeving waarbij o.a. het kerkje van Hall werd bezocht met een rondleiding. Aansluitend een apres ski party bij de tent waar de lederhosen en dirndls goed vertegenwoordigd waren. DJ PaNIEK zorgde ervoor dat de sfeer lekker snel op gang kwam.

Zaterdagochtend werd, na de opening en het hijsen van de vlag, de feestelijke optocht door het dorp gemaakt waaraan 6 mooie creatieve karren in thema deelnamen. Uiteraard begeleid door de vertrouwde showband DAP uit Apeldoorn die al jaren zorgt voor de muzikale omlijsting hiervan.  Partytenten, schaduwdoeken en , heel veel water, in een glas of uit een sproeier, zorgden voor verkoeling zodat de georganiseerde spelactiviteiten ondanks de hitte gewoon door konden gaan. Springkussens, draaimolen, snoepkraam, kegelbaan, vogelgooien, buks- en vogelschieten maakten van het knusse veld een plek waar van alles te doen was voor jong en oud.  Cas Schoonman schoot met het 460e schot de grote vogel en mag zich nu een jaar lang Schutterskoning van Oeken noemen. ’s Avonds in de tent werd dit gevierd met spelers van VV Oeken en de coverband Bad Shoes die urenlang voor een dansend en hossend publiek zorgden. De zondag stond in het teken van het volleybaltoernooi en de brandweer die langskwam voor een presentatie en waterspelletjes met de kinderen.

De gezellige sfeer tijdens deze zonnige dagen maakt dat iedereen met een voldaan gevoel kan terugkijken op een mooi, kleinschalig en verbindend Oekens dorpsfeest. 

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: