Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: Jantiene Verwaijen</p>

Foto: Jantiene Verwaijen

Nieuwe bodem van de Oortveldruiters feestelijk geopend

EMPE - Tijdens het tweedaagse concours hippique in Empe, was er op de zaterdag speciale aandacht voor de officiële opening van de binnenbak.

Hiervoor waren een aantal pony ruiters en een aantal voltigeurs van de vereniging aanwezig en was er een aantal ereleden van de Oortveldruiters uitgenodigd.

De ereleden zijn allen oud bestuursleden welke tevens aan de wieg van de ponyclub en Rijvereniging stonden en enkele jaren daarna bij het verwezenlijken van de manege (1994) welke het trotse eigendom is van de Oortveldruiters.

Nu stonden ze er weer, 28 jaar later, Henk Achterkamp, Berend Zwierenberg en Arie Brouwer, midden in de nieuw aangelegde binnenbak bodem, voor een groen lint, Arie Brouwer: “met het doorknippen van dit lint hopen wij dat de Oortveldruiters nog een hele mooie tijd tegemoet gaan!” 

Na het doorknippen reden een aantal ponyleden, waaronder een kleindochter van Arie een rondje door de manege en aansluitend was er nog een voltige demonstratie.

In het weiland direct naast de manege werd het jaarlijkse Hunnekink concours verreden, op het terrein van de familie Hunnekink.

Op de zaterdag werd het dressuur programma een uur vervroegd in verband met het warme voorspelde weer. Gelukkig was er voldoende water en andere verkoelende drankjes aanwezig.

Op zondag werd er gesprongen door pony’s en paarden. De terrein commissie was er weer in geslaagd om een zeer goed uitziend springparcours neer te zetten met sponsor hindernissen en met een aankleding van sier bomen en struiken welke beschikbaar gesteld waren door sponsoren. De zondagmiddag werd afgesloten door een mooie loterij van allerlei gebruiksartikelen en enkele diensten van ondernemers uit de regio, speciaal op poten gezet door het Actie comité om extra inkomsten voor de manege te werven. De vele vrijwilligers die de Oortveldruiters rijk zijn hebben er samen weer voor gezorgd dat iedereen kon genieten van twee dagen gezellige paardensport.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: