Logo brummensnieuws.nl

Themabijeenkomst de verwondering

ZUTPHEN - Op dinsdag 28 juni begint om 20.00 uur een themabijeenkomst in het gebouw “Aan de Berkel”, Prinses Marijkelaan 9A in Zutphen. Samen kijken de aanwezigen naar de documentaire uit de serie “de Verwondering” over Monique van Strien, die er in haar leven naar streeft dat anderen zich gezien voelen. Daarna wordt in een gesprek ingegaan op wat de aanwezigen aanspreekt of bij hen oproept. Een ieder is welkom!

Deze manier van met elkaar in gesprek gaan, levert zicht op zingevingsvragen, volgens Arco van Bemmel, organisator van deze bijeenkomst. “Doordat je naar dezelfde film kijkt, heb je een zelfde vertrekpunt van waaruit je met elkaar in verbinding kan komen en gelijk samen in het diepe komt.”

In de televisieserie “de Verwondering”ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Monique van Strien is geestelijk verzorger bij het Apostolisch Genootschap en operatiekamerassitente. In gesprek met Annemiek Schrijver vertelt ze, dat ze tijdens haar opleiding op de Intensive Care een les leerde die haar leven veranderde. Sindsdien doet ze haar uiterste best om te zorgen dat anderen zich door haar gezien voelen.

Inloop op de Prinses Marijkelaan 9A in Zutphen op 28 juni vanaf 19.30 met koffie en thee. De toegang is gratis.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: