Logo brummensnieuws.nl

Wil jij met de Boekfiets op pad?

GEMEENTE BRUMMEN - Houd je van voorlezen? Vind jij het leuk om op een creatieve en makkelijke manier voorlees- en taalplezier onder de aandacht te brengen bij kinderen en hun ouders/opvoeders? Had je er al eens aan gedacht om dan lekker op de (elektrische) Boekfiets in de buitenlucht door de gemeente Brummen op pad te gaan? Zo kun je een bijdrage leveren aan voorlees- en taalplezier!

De Brummense Boekfiets: primeur in Gelderland

De Boekfiets is een laagdrempelige, gezinsgerichte aanpak gericht op preventie door taalplezier te creëren door voorlezen, zingen en bewegen. Dit doe je voor en met kinderen en hun ouders. Op https://www.boekfiets.nl/ kun je meer informatie over de Boekfiets nalezen. Ook vind je hier leuke filmpjes van regio’s waar de Boekfiets al actief is. Vanaf de zomer gaat de Boekfiets ook door de gemeente Brummen rond om lees- en taalplezier te brengen op straat. We gaan allerlei locaties bezoeken waar kinderen en hun ouders aanwezig zijn, zoals: op een schoolplein, in een park, op de weekmarkt, bij een lokaal evenement in Eerbeek en/of Brummen. Door vaker op een vaste plek te staan, zijn we herkenbaar! De Boekfiets wil een aantrekkelijk en speels taalaanbod creëren waardoor het plezier in (voor)lezen toeneemt. Een goede taalontwikkeling vergroot de onderwijskansen en mogelijkheden van kinderen!

Kom naar de vrijwilligersbijeenkomst 

Het team van de Boekfiets bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die wel versterking kunnen gebruiken. Tijdens een bijeenkomst hoor je precies hoe het werkt en krijg je handige tips. Kom naar de Bibliotheek in Brummen op 13 juli van 09.30 tot 12.00 uur. Een aanmelding vooraf is nodig voor deze bijeenkomst. Via de activiteitenagenda op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl kun jij je aanmelden.

Ingebruikname Boekfiets

Na de vrijwilligerstraining op 13 juli zal ook de officiële ingebruikname van de Boekfiets zijn op het plein voor de Bibliotheek. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft, is van harte welkom om een kijkje te nemen vanaf 13.00 uur.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: