Cleantech Battle 2022. Foto: Bamalang Cham
Cleantech Battle 2022. Foto: Bamalang Cham

Stikstofreductieproject wint Cleantech Battle 2022

Algemeen

REGIO - Student Henry Kozorezov van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft zojuist de jaarlijkse Cleantech Battle gewonnen met zijn project ´AEMS´, een concrete oplossing voor het stikstofprobleem. Door de scheiding van ontlasting van vee, komt er minder amoniak, en dus stikstof, vrij. Naast de titel gaat Henry naar huis met een bedrag van €1500,-. “Ik ben heel blij! Met mijn project wil ik boeren helpen door ze onderdeel te laten zijn van de oplossing, in plaats van het probleem!

Vanmiddag pitchten zes studententeams uit Oost-Nederland hun innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid en schone technologie. De Cleantech Battle 2022 is een initiatief van Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer.

Juryvoorzitter Eveline Buter over het winnende project: “We hebben als jury gekeken naar het innnovatieve gehalte en impact van de projecten. Het project ‘AEMS’ draagt een oplossing aan voor een heel groot probleem. Dit door middel van een relatief eenvoudige oplossing dat makkelijk te implementeren is. Daarnaast is het erg schaalbaar. Een terechte winnaar!

Nummer twee en drie
De tweede prijs is voor Saxion-student Yohannes Desta die de inzet van fossiele brandstoffen wil terugdringen door middel van een vliegwiel. Dit idee is beloond met een bedrag van €1000,-. De top 3 wordt compleet gemaakt door het project ‘SPARC’ van studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Dit project onderzoekt de mogelijkheid om personen en producten te vervoeren door middel van elektrische voertuigen. Iets wat het milieu zeer ten goede komt. Zij gaan naar huis met een bedrag van €500,-.

Cleantech Battle 2022
De Cleantech Battle vond dit jaar plaats op tijdens ‘Het Grootste Kennisfestival van Deventer’. De presentatie was in handen van Arko van Brakel (algemeen directeur Cleantech Regio) en Annemarie Moezelaar-Vels (directeur DJM Bedrijfsdiensten). De jury bestond uit Eveline Buter (directeur Witteveen+Bos), Jaap Fluit (directeur Bredenoord), Thomas Walder (wethouder gemeente Deventer) en Gert-Jan Wolters (directeur Wolters BV). 

Initiatiefnemer van de Cleantech Batle Martin Snijder “De diversiteit en creativiteit van de finalisten heeft ons ook dit jaar weer weggeblazen! Een geweldige winnaar met een oplossing voor een actueel probleem!”

De Cleantech Battle 2022 wordt georganiseerd door Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Deventer Kring Werkgevers, Bouw Sociëteit, Ideo Netwerkvereniging installatiebedrijven en MKB Deventer.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 15 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 15 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 15 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 16 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38