Logo brummensnieuws.nl
<p>Burgemeester Ton Heerts krijgt het eerste exemplaar aangeboden van de auteurs Ad van Pomeren en Harry Schotman. Foto: Babs Wolters</p>

Burgemeester Ton Heerts krijgt het eerste exemplaar aangeboden van de auteurs Ad van Pomeren en Harry Schotman. Foto: Babs Wolters

De Middelste Molen trapt jubileum af

LOENEN - Bij de Middelste Molen (ambachtelijke papierfabriek en museum in Loenen) heeft zaterdag de aftrap plaatsgehad van het jubileumjaar. De molen bestaat 400 jaar. Dat wil zeggen dat 400 jaar geleden op de plek waar de molen nu staat twee molens werden gesticht. Die zijn inmiddels verdwenen. Maar nog steeds wordt op deze plek papier geproduceerd.

Zaterdag werd een lijvig boek gepresenteerd geschreven door twee van de vrijwilligers die bij de molen actief zijn. Het kleurrijke boek, 280 pagina’s dik, behandelt niet alleen de historie van de geschiedenis van de Middelste Molen maar ook die van de papierindustrie in deze regio. De burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts kreeg het eerste exemplaar aangeboden van de auteurs Ad van Pomeren en Harry Schotman. Heerts benadrukte het belang van het museum dat als icoon mag gelden voor het belang van de papierindustrie in de regio. Ook roemde hij de inzet van de vrijwilligers die ervoor zorg dragen dat het  museum in stand gehouden wordt en bezocht kan worden. Het boek is ook te koop bij De Middelste Molen voor 25 euro.

De molen vierde het jubileum deze week met workshops voor alle kinderen van groep 7 van de basisscholen in Loenen en Eerbeek. Op 25 juni zijn er allerlei demonstaties van kunstenaars die bijzondere technieken laten zien. Dit zijn: Yusuf Akkaya, Astrid Bulsink en Hanne Mahler. Onder leiding van de papierkunstenaressen Miriam van der Linden en Betty Disco worden vervolgens bezoekers uitgenodigd om mee te werken aan een groot kleurrijk papieren tulpenveld. Er wordt daarbij geschilderd met fijngemalen papierpulp. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te doen.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: