Logo brummensnieuws.nl
<p><strong>Zomerse rondleidingen in Brummens voedselbos</strong></p>

Zomerse rondleidingen in Brummens voedselbos

Zomerse rondleidingen in voedselbos

BRUMMEN - Ook dit jaar geven de vrijwilligers van Voedselbos Nieuwe Erven weer rondleidingen door het Brummense voedselbos. De rondleidingen door het voedselbos vinden plaats op de laatste zaterdagen van de zomermaanden. Het gaat dus om 25 juni, 30 juli, 27 augustus en 24 september. Het starttijdstip van de rondleidingen is steeds 10.30 uur. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. 

Het voedselbos is ontstaan in 2017 en de meeste aanplant staat nu dus bijna 5 jaar in de grond. Het is indrukwekkend en hoopvol om te zien hoe snel het bos groeit. In het voedselbos vind je veel eetbare, ondersteunende en nuttige soorten. Voedselbossen krijgen landelijk steeds meer aandacht en zijn er in vele vormen. Het voedselbos in Brummen is bijzonder omdat het tot stand kwam in nauwe samenwerking tussen gemeente en bewoners. Het ligt in de openbare ruimte van de wijk Elzenbos, waar komende jaren nog veel nieuwe woningen worden gebouwd.

Avontuurlijk

Als inwoners van Brummen maken we hier een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Dat ziet er soms spannender en avontuurlijker uit dan parken die hoofdzakelijk voor mensen zijn ontworpen. Waarom dat zo is, en hoe bijzonder het project is vertellen we graag tijdens de rondleidingen. Natuurlijk valt er ook wat te plukken en te proeven onderweg!

Praktisch
De rondleidingen starten om 10.30 uur vanaf de ontmoetingsplaats en duren ca. 1,5 uur.
De ontmoetingsplaats is te bereiken via het wandelpad vanaf de hoek Hooimate / Het Stroomdal. In geval van hevige neerslag gaan de rondleidingen niet door. Aanmelden voor de rondleidingen kan tot uiterlijk de woensdag van tevoren via e-mail: voedselbosnieuweerven@gmail.com. Geef hierbij uw naam en het aantal personen door. De rondleidingen zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Hiermee kunnen we materialen of jonge aanplant bekostigen.

Op de hoogte blijven

Het voedselbos is te volgen via Buurtkanaal (www.buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven) en via Facebook (www.facebook.com/voedselbosnieuweerven).

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: