Logo brummensnieuws.nl

De IJsselruiters organiseert de Gelderse kampioenschappen

BRUMMEN – Dit jaar 29 en 30 juli organiseert rv&pc De IJsselruiters van de hippische bond KNHS Regio Gelderland de organisatie van het Regiokampioenschap. De vereniging is verheugd dat wederom Joop Breukink zijn terreinen, ca. 20 Ha., direct tegenover de manege aan de Eerbeekseweg 1a, ter beschikking heeft gesteld waardoor het voor de vereniging mogelijk is om het kampioenschap voor de disciplines dressuur en springen voor pony’s en paarden te organiseren. Een dergelijk evenement organiseren vraagt veel bereidwilligheid, vindingrijkheid en samenwerking. Niet alleen van de eigen vereniging, maar ook van de gemeente, sponsoren en buurtverenigingen.

Zo’n veertig vrijwilligers zullen straks iedere dag in de weer zijn om van het evenement een succes te maken. Nu al zijn de vrijwilligers bezig met de nodige voorbereidingen en 1 week voor aanvang van het evenement zal er worden begonnen met de opbouw van het terrein, faciliteiten en parkeermogelijkheden. Gelukkig neemt het Regiobestuur van het KNHS Regio Gelderland ook een deel van de werkzaamheden uit handen, zoals de inschrijvingen.

Op vrijdag 29 juli start het evenement met in de ochtend de ponydressuur en springen voor de paarden. In de middag is de dressuur voor paarden en springen voor de pony’s. Op zaterdag zullen diverse finales zijn en zullen de hoogste klassen van het springen paarden van start gaan.

Deelnemers zijn de beste ruiters van de zeven kringen uit Gelderland en Flevoland. Zij strijden voor de prijzen. De beste ruiters van dit kampioenschap worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo in september. Het programma in Brummen is gevarieerd met dressuur, springen, vier en zestallen Kür op muziek en verenigingskampioenschappen. Meedoen aan het verenigingskampioenschap betekent dat je vier ruiters moet afvaardigen in de dressuur en vier in het springen.

De vereniging met de meeste punten is kampioen.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: