Logo brummensnieuws.nl

Open huis cultuurhuis Pater Dekker

EERBEEK - De Stichting Pater Dekker bezit inmiddels al weer vijf jaar het Cultuurhuis Pater Dekker in Eerbeek. Na flinke inpandige aanpassingen is het gebouw 27 mei 2018 officieel in gebruik genomen.

Maar de tijd heeft niet stil gestaan. De afgelopen jaren zijn er weer de nodige aanpassingen / verbeteringen aangebracht, dankzij enkele gulle subsidiegevers en dankzij de inzet van vrijwilligers. Wat is er dan allemaal veranderd? Het gebouw is inpandig in zijn geheel van moderne, frisse kleuren voorzien. Het terrein rondom het Cultuurhuis is in zijn geheel omzoomd door een nieuwe haagbeuk. De bar, die meer een karakter had van een keuken, ziet er inmiddels uit als een heuse bar. De grote zaal bezit nu een professionele geluidsinstallatie. Dit brengt ook met zich mee, dat optredens en uitvoeringen via diverse geluidsdragers kunnen worden opgenomen. En als slagroom op het toetje werd ons door bestuurslid Leo Veldkamp een muurschildering in de grote zaal aangeboden. De uitvoering hiervan lag in handen van Mieke Diekmann, die schildert en bronzen beelden maakt vanuit haar galerie ’t Arthuus in Loenen. En het resultaat mag er zijn.

Het bestuur van de stichting Pater Dekker heeft al eerder de gelegenheid willen bieden om alle aanpassingen te kunnen bewonderen. Maar, zoals met zoveel zaken, gooide ook hier corona roet in het eten. Nu die periode achter ons ligt stellen wij iedereen graag in de gelegenheid kennis te maken met het vernieuwde Cultuurhuis. Dit kan op zaterdag 11 juni van 15.30 tot 17.00 uur.

Gelukkig hebben de afgelopen jaren al velen de weg naar het Cultuurhuis weten te vinden, dankzij de veelzijdige mogelijkheden die het gebouw biedt. Dus, woon ook eens een concert bij of word lid van één van de vele verenigingen. Er is ruimte om afscheid te nemen van een dierbare via Afscheidshuis “De Verbinding”. Ook kunt u jubilea en verjaardagen vieren. Kijk gerust eens op onze website Cultuurhuis Pater Dekker of neem contact op met onze beheerder, Joke Wooning, (06) 51 97 47 80.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: