Logo brummensnieuws.nl

Veteranendag gemeente Brummen

GEMEENTE BRUMMEN - Zaterdag 21 mei vond de ‘Veteranendag gemeente Brummen’ plaats in het gemeentehuis. De vorige twee edities konden vanwege de Corona beperkingen niet doorgaan. Toch bleef de Veteranenwerkgroep, bestaande uit de zeven lokale veteranen Douwe van der Valk, Patrick van den Broek, Ed Leeflang, Roland Peters, Wim Blom, Geert Klein Heerenbrink, Erik Muller en Kitty Wentink (bestuurssecretariaat gemeente), contact houden met alle veteranen in de gemeente.

In 2020 ontving ieder een speciale ansichtkaart. Later dat jaar werd tijdens een persoonlijk bezoek een feestelijk pakket overhandigd. In 2021 ontvingen de veteranen de traditionele ‘Challenge Coin’ van de gemeente Brummen. In 2022 is het de werkgroep weer gelukt om de Veteranendag te realiseren. Rond het gemeentehuis stonden enkele legervoertuigen van vereniging ‘De Groene Soos’ uit Zutphen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door KOE (Kleine Orkest Eendracht) uit Eerbeek.


De Brummense veteranen, vaak in gezelschap van familieleden, werden welkom geheten door burgemeester Alex van Hedel. In zijn toespraak stond hij stil bij het ultieme offer dat veteranen riskeren, én bereid zijn te geven tijdens hun inzet: hun leven. Daarnaast ging hij in op de historische missies waar Nederlandse veteranen aan hebben deelgenomen, en stond hij stil bij de oorlog in Oekraine. Na een minuut stilte, ter nagedachtenis aan alle door oorlogsgeweld en tijdens missies gesneuvelde Nederlanders, speelde het orkest het Wilhelmus. Hierna konden de aanwezigen de onderlinge contacten aanhalen, en werd het een gezellige bijeenkomst met een drankje en de traditionele rijsttafel.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: